Într-un interviu acordat Adevărul Live, fostul șef al statului a spus că Victor Ponta va rămâne premier până în 2016, întrucât îl „tămâiază” pe președintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă Ponta își va păstra funcția până la alegerile generale de anul viitor, Băsescu a răspuns:„După alegerile din noiembrie am crezut că nu, acum sunt convins că da. Văd că îl tămâiază pe Iohannis de dimineață până seara și lui Iohannis se pare că îi place”.

I-ar mai da un mandat lui Kovesi

Cea mai mare parte a interviului, Traian Băsescu s-a referit însă la situația din Justiție. El a continuat să critice arestările preventive, dar a spus că ar trebui ca Laura Codruța Kovesi să mai beneficieze de un mandat la conducerea Parchetului General. „Nu am nicio reţinere să spun: «mai daţi-i un mandat» pentru că își apără instituția, a înțeles foarte bine prioritățile. Priorităţile le-a înţeles de când era procuror general. Ce pot să-i reproşez, sau ce nu-mi place, este recurgerea la arestări, când avem atâţia demnitari anchetaţi în libertate, care au fost condamnaţi fără niciun fel de problemă”, a spus fostul președinte. Vorbind despre pactul de coabitare cu Victor Ponta și despre numirile din 2013 la conducerile Parchetelor, Băsescu a susținut că nu a trimis-o niciodată pe Elena Udrea la liderul PSD pentru a negocia. „Dacă domnul Ponta a chemat-o, să o spună el”, a afirmat fostul șef al statului. „Nu îmi pare rău de niciun om pe care l-am promovat (…)Nu îmi pare rău nici de Coldea, nici de Stanciu, nici de Kovesi, chiar dacă nu le susţin nişte atitudini noi”, a mai spus Băsescu.