Evenimentul Zilei > Actualitate > Ponta în Le Monde: Agresivitatea luptelor noastre politice a surprins Comisia Europeană
Ponta în Le Monde: Agresivitatea luptelor noastre politice a surprins Comisia Europeană

Ponta în Le Monde: Agresivitatea luptelor noastre politice a surprins Comisia Europeană

Premierul Victor Ponta a admis că ar fi putut acţiona altfel pe parcursul recentei crize politice din România, într-un interviu acordat publicaţiei Le Monde.

"Bineînţeles că am regrete. Am fi putut acţiona altfel şi trag deci atât învăţăminte pozitive, cât şi negative de pe urma acestei situaţii. (…) Înţeleg că războiul politic a rănit ambele părţi şi chiar şi întreaga ţară. Această afacere nu este însă una în alb şi negru, nu există un inocent şi un vinovat, a fost o bătălie sângeroasă. (…) Voi lucra de două ori mai mult, nu numai ca să-mi pun în practică programul, ci şi ca să repar reputaţia României", a declarat Ponta, conform RFI România.
El se scuză însă: "am acţionat conform culturii noastre politice şi normelor noastre în vigoare". "Evident deci că agresivitatea luptelor noastre politice a surprins Comisia şi pe europeni, în general. Pe de altă parte, participarea şi rezultatul referendumului mă fac să spun că poate am acţionat de o manieră impetuoasă şi grăbită, dar care răspundea aşteptărilor populaţiei".
Premierul spune însă că el este cel care a pus capăt conflictului. "Eu am fost cel care am decis să normalizez situaţia cu preşedintele, eu am hotărât să pun capăt luptei politice. Sondajele de opinie ne dau mari învingători la alegerile din decembrie, voi da deci mai puţină atenţie sfârşitului mandatului preşedintelui Băsescu. El îşi termină cariera politică, eu de-abia mi-o încep pe a mea", spune el.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: