”Maestrului Radu Beligan: Am primit că pe un dar uimitor vestea că mă susţineţi. Dar acum citesc şi nu-mi vine să cred ce cuvinte vă sunt adresate public de către oameni care sunt datori să va respecte. Vă cer iertare pentru tot ce trebuie să înduraţi astăzi. Va cer iertare şi din partea celor care şi-au mai găsit o ţintă fiindcă nu pot trăi altfel decât încercând să doboare valori. Ura şi dezbinarea sunt bolile de care România trebuie să se vindece”, a scris prim-ministrul pe pagina sa de Facebook.

”Pentru cei care se întrebau ce înţeleg eu prin Marea Unire a românilor – exact asta înţeleg. Vreau să renunţăm la răbufnirile absurde de ura la adresa celor care gândesc altfel decât noi. Vreau să nu mai privim totul din perspectiva noi versus ei, ci să reînvăţăm ce ne uneşte. Şi mai ales să reînvăţăm să respectăm valorile care ne fac puternici că naţiune. Mândri că suntem români nu e un slogan, nu e un gând banal, nu e naţionalism ieftin. Este un îndemn: să respectăm cu adevărat ce avem preţios şi ce ne face mai buni. De pildă, să îl respectăm pe maestrul Radu Beligan pentru tot ce a făcut şi face pentru noi. La fel cum trebuie să îi respectăm şi pe cei care nu ne susţin”, a mai scric Victor Ponta.

”Cine nu înţelege asta vrea să continue cercul vicios al ultimilor 10 ani – demolare, ura, conflict. Maestre, va mulţumesc pentru cuvintele frumoase! Şi ştiu că nu e nevoie să va asigur eu de dragostea pe care v-o purtăm noi toţi – publicul căruia i-aţi dăruit atât de mult. O simţiţi în jurul dumneavoastră, acoperind vocile stridente ale câtorva care nu ştiu altceva decât să urască”, a conchis premierul.