Premierul Victor Ponta a vizitat, marţi, zonele afectate de inundaţii din România, pentru a vedea cu ochii săi cât de alarmantă e situaţia. Şi nimic mai mult. Pe întregul traseu, prim-ministrul s-a asigurat că "nu va intra la apă", motiv pentru care a fost urcat într-o barcă pneumatică şi împins de pompieri într-o apă de 30 de centimetri.

"Vin sa vizitez digul si vin sa va vizitez, sa imi ziceti atunci. Of, of, of, hai, odata zici ca-i ghinion, dar a doua oara e prea mult! Daca mai ploua saptamana asta, iarasi creste. (…) Ne vedem in august sa vedem digul. Of, of, of, ce necazuri!", a spus Ponta.

Liviu Dragnea a fost şi el prezent la eveniment. Ambii şi-au achiziţionat câte o pereche de cizme de cauciuc. Vicepremierul nu s-a uitat la bani, motiv pentru care a scos din buzunar 250 de lei pentru "mica excursie" în Teleorman. Victor Ponta a fost mai modest şi s-a încălţat într-o pereche de cizme de 20 de lei.

Ironia sorţii face că, anul trecut, după ce Traian Băesscu a vizitat zonele afectate de inundaţii, Victor Ponta a mărturisit cu mândrie că prim-miniștrii în cizme de cauciuc i se par “penibili”. Asta este însă o poveste de care, probabil, premierul a uitat.

Mulţii au lăudat gestul premierului. Nu de alta, dar, totuşi, s-a deplasat de la Bucureşti, unde nu este nevoit să se încalţe în cizme de cauciuc, până în Beiut, Teleorman, acolo unde oamenii dorm, pur şi simplu, în apă.

Lăudabil sau nu, cert este că, până la urmă, Victor Ponta nu făcut nimic mai mult decât un lung şir de promisuni.

Pe 14 februarie anula cesta, în Marea Britanie, oamenii au fost şi ei loviţi de inundaţii, însă prinţii William si Harry nu au stat cu mâinile în sân. Deşi puteau să se sustragă de la acest eveniment, cei doi nepoţi ai reginei Elisabeta II-a s-au alăturat trupelor care au ajutat oamenii afectaţi.

Fiii prinţului Charles au fost filmaţi când ajutau la descărcarea sacilor cu nisip în Datchet, Berkshire, la doar trei kilometri distanţă de Castelul Windsor, dintr-un vehicul al armatei.

Nu, nu era într-o barcă, ci direct în apă. Nu s-au dat în stambă, ci doar au încercat să facă ceva pentru cei care au rămas fără case din cauza inundaţiilor. "Au vrut să-şi arate susţinerea pentru victimele inundatiilor si s-au alaturat eforturilor fortelor armate", a transmis un purtator de cuvant al Palatului Kensington.

Mai mult, nu ca şi în cazul lui Victor Ponta, prinţul William chiar i-a întreabat pe jurnalişti: "De ce nu puneţi agendele jos şi ne daţi o mână de ajutor cu sacii de nisip?".