Evenimentul Zilei > Actualitate > Ponta: În noiembrie vom avea cel mai frumos Teatru Naţional din Europa
Ponta: În noiembrie vom avea cel mai frumos Teatru Naţional din Europa

Ponta: În noiembrie vom avea cel mai frumos Teatru Naţional din Europa

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la finalul vizitei pe şantierul de la TNB, că în noiembrie la Bucureşti va fi cel mai frumos Teatru Naţional din Europa.

'Am încredere în ceea ce mi-a spus domnul Caramitru că va fi cel mai frumos Teatru Naţional din Europa şi cred că asta este o mare mândrie pentru Bucureşti şi pentru România. M-am asigurat că există toate resursele necesare pentru ca să fie finalizate lucrările şi pentru ca până la sfârşitul anului şi partea de personal a TNB să poată fi asigurată', a afirmat Ponta, citat de Agerpres.

El a adăugat că aşteaptă 'cu mare bucurie ca bucureştean şi ca român' finalizarea lucrărilor 'undeva în luna noiembrie'.

Prim-ministrul a adăugat că i se pare 'o idee extraordinară' faptul că TNB 'nu va fi doar clădirea în care de la ora 18,00 încep să vină oamenii şi la 22,00 pleacă, ci o clădire multifuncţională'.

'În acelaşi timp, trebuie finalizate lucrările de modernizare la Opera română şi construcţia Operetei. Vreau spun că mă bucur că nişte proiecte începute în urmă cu trei, doi, patru ani le putem realiza, că, mai ales pentru generaţiile noi, pentru tinerii care vor să meargă la teatru, vor să meargă la operă condiţiile vor fi mult mai bune', a punctat Ponta.

Victor Ponta a transmis cu această ocazie și un mesaj de condoleanțe față de trecerea în neființă a cascadorului român Szobi Cseh, care a pierdut o luptă grea cu cancerul vineri dimineață, la Spitalul Fundeni.

De la debutul său artistic, Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice de lungmetraj sau TV, dintre care 25 de producții străine și coproducții (Germania, Franța, SUA etc), realizând concepția și regia secvențelor de acțiune-lupte, conceperea și/sau execuția cascadelor, coordonarea cascadorilor, interpretarea unor roluri memorabile de film.