Evenimentul Zilei > Politica > Ponta: Foştii şefi de stat care au locuinţă NU AR TREBUI să mai beneficieze de alta de la RAPPS
Ponta: Foştii şefi de stat care au locuinţă NU AR TREBUI să mai beneficieze de alta de la RAPPS

Ponta: Foştii şefi de stat care au locuinţă NU AR TREBUI să mai beneficieze de alta de la RAPPS

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că ar trebui modificată legea pentru ca foştii şefi de stat care au locuinţă să nu mai beneficieze de acordarea unei locuinţe de protocol a RAPPS la încheierea mandatului.

Întrebat dacă a răspuns solicitării preşedintelui Traian Băsescu privind acordarea unei locuinţe de la RAPPS după ce îşi termină mandatul, Ponta a răspuns că nu.

''Din câte ştiu eu, nu s-a răspuns pentru că nu eu răspund, ci secretariatul general al Guvernului şi, sincer, cred că trebuie să modificăm legea. Cred că foştii şefi ai statului care au locuinţă nu mai pot beneficia de încă o locuinţă de la stat. Dacă nu au, bineînţeles, nu o să stea la hotel foştii preşedinţi sau cu chirie. Dar dacă au locuinţe, şi ştiu că domnul Băsescu şi-a acordat el însuşi o locuinţă când era primar, din câte ştiu nu a vândut-o, poate că nu mai trebuie să plătim din bani publici... Eu sunt prim-ministru de doi ani şi jumătate şi stau la mine acasă, nu la RAPPS, din moment ce am locuinţă. Cred că şi domnul Băsescu, dacă ţine la binele public, poate să stea la dânsul acasă'', a afirmat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Totodată, întrebat unde o să stea, dacă va ajunge preşedintele ţării, Ponta a răspuns: ''acasă la mine''. El a adăugat că nu are intenţie să se mute la Vila Lac 3, reşedinţa de protocol folosită în prezent de preşedintele Băsecu. ''Acolo trebuie făcute multe slujbe'', a adăugat Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat vineri, la Târgovişte, la inaugurarea sediului Institutului de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară (I.C.S.TM.) din Campusul Universităţii Valahia.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News