Liderul Pro România, Victor Ponta, a fost invitat la România Tv, sâmbătă seara, unde a discutat despre câteva probleme de actualitate. Principalul subiect al discuțiilor a fost viitoarea moțiune de cenzură de marți și posibilitățile prin care opoziția poate să schimbe guvernul Dăncilă, mai ales după semnarea acordului cu președintele Iohannis:

„Eu n-am discutat și nici n-am ce să discut cu cei de la USR-PLUS și PNL. Nu cred că va trece moțiunea de marți, pentru că o parte dintre inițiatori, și mă refer la USR, nici nu vor să treacă. Lor le place să fie contra. Au mai fost o dată la guvernare și a luat PSD-ul 46%.”, a spus Ponta.

Despre propunerile pe care le-a primit pentru a susține un nou Guvern, fostul prim ministru a spus că nu va susține formula PNL, tinând cont și că USR refuză să intre la guvernare:

„USR-ul ar vrea să-și rupă gâtul PNL-ul și să rămână doar ei. Ei, dacă vreți să faceți ceva, ia veniți voi și faceți. Așa și eu știu de aici din studio să le spun jucătorilor români din națională ce să facă. Ba pot să-i și cert, să-i critic. Eh, ia du-te tu și arată că ești mai bun! Acum e vară, toată lumea va pleca în vacanță. În septembrie ne trebuie alt Guvern pentru că altfel pățim ca în 2009-2010.”, a încheiat Victor Ponta.

Ionela Danciu, femeia adusă de Victor Ponta în partidul Pro România, a demisionat. Aceasta și-a anunțat revolta și pe rețelele de socializare.   

„PRO Romania- centru stânga. PNL, USR, PMP -centru dreapta . În alianță. Cine mai are putina politica în coltul gurii? Sa nu va mai aud la următoarele candidaturi ca unii-s mai politicieni ca alții sau mai breji. Este loc pe pământ pentru toată lumea și trebuie respectat si votat OMUL, CANDIDATUL, NU PARTIDUL! PRO Romania Alba, mi-ai dorit mazilirea. „Ghinion”, mi-ai dat seama și am plecat eu. Nu fac cârdasie cu acest primar basist ( PDL) PNL Aiud. Consilier local independent”, scrie Ionela Danciu pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: