Evenimentul Zilei > Politica > Ponta dă de pământ cu „Portocală, omul lui Kovesi de la Ploiești: „Plăteşte de zece ori mai mult”
Ponta dă de pământ cu „Portocală, omul lui Kovesi de la Ploiești: „Plăteşte de zece ori mai mult”

Ponta dă de pământ cu „Portocală, omul lui Kovesi de la Ploiești: „Plăteşte de zece ori mai mult”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv joi ca fostul procuror Mircea Negulescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase, în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul „Tony Blair".

Mircea Negulescu este acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase, în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul „Tony Blair”, care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta.

Imediat după decizia Instanței Supreme, Victor Ponta a declarat că Negulescu s-a răzbunat pe familia lui. „Pentru mine, durerea cea mare a fost că acest individ s-a răzbunat pe familia mea. Oamenii trebuie să vadă că un asemenea individ când încalcă legea plăteşte de zece ori mai mult decât un om obişnuit.

Satisfacţii nu am nici eu. Nu îmi dă nimeni anii pierduţi. Apartamentul pe care-l am e pus sub sechestru de Portocală. Mă aştept acum ca oamenii lui Portocală să înceapă să ne lucreze. Sunt nişte lucruri pe care ni le asumăm. Nu trebuie să sufere familiile noastre”, a declarat Ponta la România TV.

Arestarea lui „Portocală”

Procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie îl acuză pe Mircea Negulescu de săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă (6 infracţiuni), represiune nedreaptă (4 infracţiuni), instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, fals intelectual, abuz în serviciu (4 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional.

Totodată, Mircea Negulescu este acuzat că ar fi determinat 4 persoane, „prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect vădit intimidant”, să dea declaraţii mincinoase în cele două dosare instrumentate, ar fi determinat 3 persoane să formuleze, ca urmare a constrângerii exercitate asupra lor, denunţuri cu privire la existenţa unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, ar fi procedat la falsificarea denunţurilor şi a declaraţiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, precum şi la clasificarea denunţurilor ticluite în numele a doi dintre denunţători.

„Toate aceste fapte ar fi fost săvârşite în cadrul unui grup infracţional organizat, în scopul ticluirii celor două dosare ale DNA – ST Ploieşti, pentru învinuirea pe nedrept a unor persoane, deşi cunoşteau că acestea sunt nevinovate”, mai menţionează Parchetul General.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: