Ponta afirmă că nu a fost cel care a "turnat" la DNA informații despre legăturile dintre TelDrum și Liviu Dragnea. "Nu l-am dat în primire pe Dragnea. Nici eu, nici Grindeanu nici Teodorovici. Bolcaș vă poate explica că nu pot fi și denuntător, și martor. Dosarul lui Dragnea a pornit de la sesizarea Olaf. Pe noi ne-au chemat. Din ce am zis eu n-are ce să pățească. Nu știu ce au zis alții.  PSD pică mult pentru că Dragnea ne acuză de ceva ce nu am făcut"

În momentul în care I s-a spus că el  este autorul actualei situații a lui Dragnea. "Nu știam că există o sesizare Olaf, ea a fost făcută în 2016, când eram alături de Dragnea în campanie pentru psd.Altă întrebare?", a afirmat Ponta la RomâniaTV.

Chestionat despre interviul la Hotnews, prin care DNA s-ar fi folosit de anumite declarații ale lui Ponta, fostul premier a răspuns sec  “Vorbesc și eu unde pot. Eu am dat un interviu la hotnews Dragnea se lupta cu cine nu trebuie, că nu are curaj cu Laura Kovesi

Legătura dintre Dragnea și Ponta s-a deteriorat definitiv, conform fostului premier, în momentul în care actualul lider al PSD a acționat altfel decât planurile care erau construite, cel puținn verbal. "Nu m-a mințit nimeni cum m-a mintit Dragnea și nu înțeleg de ce. Slăbiciunea actuală din PSD este Dragnea. Stilul său este dăunător pentru toată lumea.

El s-a purtat ca Traian Băsescu după ce a devenit șeful PSD în 2015. Tot partidul s-a transformat din decizia unui singur om. Nici pe vremea lui Iliescu nu a fost acest stil în PSD, să decidă unul singur tot. Asta am văzut doar la Băsescu."  

 

Ponta face parte, la fel ca cei mai importanți oameni politici, din grupul care a devenit cunoscut, din momentul dezvăluirilor EVZ, ca fiind "Noi suntem Statul!". Victor Ponta a precizat, încă o dată și fără să își reformuleze ideile, că a participat la multe întâlniri la care erau și Dragnea, și Kovesi, și Coldea, și Maior. Oamenii care, prin acțiunile lor, au controlat instituțiile de forță ale statului.

"Am fost la multe întâlniri cu Dragnea, Maior și Kovesi. Așa cum au fost și alții. Atât din politică, cât și din instituții de stat. Dar eu n-am zis ca n-o cunosc pe Kovesi cum a zis dragnea. Sau pe Coldea.. Ba da, îi cunosc pe amândoi.

M-am dus la Ghiță în 2011, când nu eram nimic. Eu eram la Ghiță, unde trebuie. Kovesi nu era unde trebuie", a încheiat Ponta la emisiunea moderată de Ciutacu. 

Te-ar putea interesa și: