După tragedia de la Giurgiu, unde agentul şef principal Marius Buturugaru şi-a pus capăt zilelor împuşcându-se în cap cu arma din dotare, un alt poliţist, de această dată de la Poliţia Otopeni, recurge la acelaşi gest suprem.
Deosebirea dintre cele două cazuri este că, în timp ce Marius Buturugaru s-a sinucis din dragoste, pentru că fosta soţie divorţase de el şi încerca o carieră politică, devenind o apropiată a lui Nicolae Bădălău, baronul de Giurgiu, în cazul de la Otopeni motivul sinuciderii este cu totul altul.
Căci, din datele culese de la faţa locului şi din primele investigaţii, în proporţie de 90 la sută avem de-a face cu o sinucidere. Este prima ipoteză, însă cercetările au în vedere și o posibilă agresiune până la finalizarea expertizelor balistice.
Pe data de 24 decembrie, în jurul orelor 11,30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Otopeni, au remarcat o maşină care staţiona nefiresc, pe marginea drumului judeţean 100, în zona Bălţii Tunari. Balta este amenajată pentru pescuit sportiv şi la prima vedre, putea fi vorba despre un om care venise pentru câteva ore să se relaxeze. Numai că locul unde se afla maşina nu este bun pentru pescuit. Este chiar în zona stăvilarului, unde apa este foarte mică şi curge repede peste planşeul de beton. Poliţiştii din patrulă au recunoscut şi maşina. Era a colegului lor, C.C. Când s-au apropiat, l-au văzut înăuntru pe colegul lor împuşcat în cap. S-a dat alarma, iar locul a fost imediat izolat.
C.C, în vârstă de 33 de ani, agent şef adjunct în cadrul Poliţiei Otopeni, era, cum se spune, trecut pe linie moartă. Nu mai lucra în operativ. Era pus „la dispoziţie” şi nu se mai ocupa decât de probleme administrative. Asta pentru că fusese acuzat de luare de mită, pentru a măslui, împreună cu alţi doi colegi, un dosar al unui şofer prins beat la volan. O mită de 400 de lei, spune avocata Maria Vasii, cea care îl apăra pe polițist în dosar. Anchetatorii ar trebui să se aplece cu mai multă atenție asupra unor cazuri în care acuză, a spus avocata la Antena 3.
Din datele pe care le avem, procurorii terminaseră de instrumentat dosarul şi-l trimiseseră în judecată pe poliţist. Iar el a aflat despre acest lucru cu o zi înainte de a recurge la gestul fatal.
Pe surse, am aflat că în jurul orelor 18, pe data de 23 decembrie, poliţistul şi-a sunat soţia şi i-a spus că va ajunge mai târziu acasă, pentru că merge la o bere cu nişte prieteni. Puţin după miezul nopţii, când a vorbit din nou cu soția la telefon, i-a spus că nu mai ajunge deloc acasă, pentru că este băut şi nu vrea să se urce aşa la volan. Nu a mai făcut alte precizări.
Există un martor, locuitor din Tunari, care a văzut dimineaţă maşina pe malul lacului, la stăvilar, care este foarte aproape de şosea. Omul se ducea la cumpărături. Nu a dat alarma, fiind convins că este vorba despre un pescar venit dis de dimineaţă pe malul bălţii.
Coroborat cu ultimul telefon pe care l-a avut cu soţiei, sinuciderea se pare că a avut loc puţin după miezul nopţii. Medicii legiști vor stabili ora morții cu exactitate.
Până la 11,30 a doua zi, maşina cu cadavrul în ea a stat la doi paşi de şosea. Pe lângă ea au trecut zeci de maşini. Drumul este circulat, mai ales în această perioadă, pentru că în apropiere este un supermarket.
Agentul şef adjunct C.C. a fost încadrat din sursă externă în septembrie 2006. Ultima evaluare psihologică a făcut-o pe data de 14 februarie 2019. Nu a avut nicio altă abatere în viața lui de polițist. E posibil ca acuzația de luare de mită și trimiterea în judecată să-l fi apăsat foarte tare psihic și să fi cedat.