POLIŢIŞTII declară RĂZBOI guvernului. MESAJ DUR către PSD: “Decât la dispoziția partidului, mai bine rămân banii în buzunarele românilor”

POLIŢIŞTII declară RĂZBOI guvernului. MESAJ DUR către PSD: “Decât la dispoziția partidului, mai bine rămân banii în buzunarele românilor”

Poliţiştii declară război guvernului şi au transmis un mesaj dur PSD, după ce minsitrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, ar fi declarat că salariile lor nu reprezintă o prioritate a programului de guvernare al social-democraţilor. După negocierile eşuate din timpul protestului de pe 16 martie, din faţa sediului MAI, poliţiştii refuză să mai dea amenzi şi să aducă, în acest fel, banii din buzunarele românilor la bugetul de stat.

Printr-un mesaj dur adresat de sindicalişti, poliţiştii au declarat război guvernului, pe care îl consideră vinovat de încălcarea legii şi de nerespectarea HG 1/2017 prin care ar fi trebuit să crească salariul de bază, fără sporuri, la 1450 de lei. Din această cauză, în semn de protest, foarte mulţi agenţi de la Rutieră, Ordine Publică sau cei de la Poliţia de Frontieră aplică doar avertismente, spre bucuria românilor prinşi că încalcă legea.

În acest context, Sindicatul Poliţiştilor EUROPOL a transmis, totodată, şi un mesaj adresat liderilor PSD: “Dacă ministra a declarat că polițiștilor nu le-au crescut salariile pentru că nu au reprezentat o prioritate pentru programul de guvernare al PSD, atunci îi spunem și noi ministrei că respectul nostru și contribuția la bugetele locale și de stat va fi pe măsură. Decât la dispoziția partidului, mai bine rămân banii în buzunarele românilor”.

Sindicatul EUROPOL susţine că, în timpul protestului de pe 16 martie, delegaţia lor a pus pe masa ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cifre și înscrisuri din care rezulta că impactul bugetar calculat de MAI pe aplicarea sporurilor la salariul de funcție, nu numai că este greșit, dar este calculat artificial pe date care nu corespund cu modul în care azi sunt calculate și plătite salariile.

O imagine a situaţiei din rândul poliţiştilor este prezentată de cifrele prezentate de Europol care arată ce sume încasează poliţiştii şi ce impact bugetar ar putea avea o creştere a salariilor:

 18.000 de polițiști au studii superioare și nu beneficiază de sporul de 25 % la fel ca și colegii lor. Media acestui spor este în prezent de 190 lei, ceea ce înseamnă un impact bugetar de 3,4 mil. lei (~750 mii euro)/ lună și de 27 mil lei (~6 mil. euro) până în ianuarie 2018 când se preconizează că va produce efecte legea salarizării unitare. 50.000 de polițiști nu mai beneficiază de sporul de fidelitate din 2010 care se acorda până la 20% pentru vechimea maximă în MAI. La o medie de 10% a sporului de fidelitate (corespondent pentru o vechime de 10-15 ani în MAI) din salariul de funcție aflat în plată, ar fi un impact de aprox. 7,5 mil. lei (1,6 mil. euro)/ lună și de 60 mil lei (12,8 mil euro) până în ianuarie 2018 când se preconizează că va produce efecte legea salarizării unitare. aplicarea la totalul de 75.000 de polițiști a unei creșteri nominale de 400 lei la salariu ar însemna 30 mil lei (6,5 mil. euro)/ lună și 240 mil lei (53 mil. euro) până în ianuarie 2018 când se preconizează că va produce efecte legea salarizării unitare. Doar că această sumă ar nemulțumi „șefimea” pentru care valoarea ar reprezenta banii pentru semințe într-o lună, susţine Europol

Iar dacă protestele nu au avut niciun efect, pentru că suma de 100-300 lei vehiculată este de fapt praf în ochi, în realitate media creșterii pe măsurile adoptate anterior protestelor este de aproximativ 70 lei pentru fiecare agent de poliție,

 

Ne puteți urmări și pe Google News