Evenimentul Zilei > Justitie > Polițiștii de la Secția 16, care au abuzat doi bărbați și au încălcat grav legea, au fost trimiși în judecată
Polițiștii de la Secția 16, care au abuzat doi bărbați și au încălcat grav legea, au fost trimiși în judecată

Polițiștii de la Secția 16, care au abuzat doi bărbați și au încălcat grav legea, au fost trimiși în judecată

Polițiștii implicați în cazul celor doi bărbați luați de pe stradă și maltratați, decedați ulterior, au fost trimiși în judecată și vor răspunde penal.

Nouă agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Este vorba despre cazul tinerilor agresați pentru că le-au atras atenția forțelor de ordine că nu poartă măşti de protecţie în timpul pandemiei de coronavirus.

Polițiștii care au fost implicați în scandal, trimiși în judecată

Polițiștii sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, complicitate la tortură, purtare abuzivă, instigare la lipsire de libertate în mod ilegal, fals intelectual şi favorizare a făptuitorului.

Dintre cei nouă inculpaţi, unul se află în stare de arest preventiv, doi sunt în arest la domiciliu, iar ceilalţi şase sunt plasaţi sub controlul judiciar.

În locaţia respectivă, trei dintre inculpaţi au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi a tălpilor.

În tot acest timp, trei dintre agenţii de poliţie, deşi nu au participat în mod activ la aplicarea loviturilor, au urmărit impasibili agresiunile la care persoana vătămată era supusă de către colegii lor, neintervenind pentru oprirea acestora, deşi în virtutea atribuţiilor de serviciu aveau obligaţia de a interveni pentru protecţia persoanelor vulnerabile. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante”, spun procurorii.

Morți suspecte ale celor două victime

La sfârșitul lunii martie, Ionuț Ghiorghe murea subit, la 39 de ani, în casa unui amic din București unde se dusese tocmai pentru că nu se simțea prea bine. Decesul bărbatului, susține familia, ar fi fost urmarea bătăilor crunte încasate cu câteva luni înainte de la mai mulți polițiști de la Secția 16. Cazul este în continuare în cercetare cu toți cei nouă polițiști bătăuși în libertate. Trei au fost plasați în arest la domiciliu, alți cinci în control judiciar, iar împotriva unuia, o tânără agentă, nu s-a luat nici un fel de măsură preventivă.

„Poliția omoară oameni în continuare! Și nimeni nu face nimic! Ei (n.r. polițiștii de la Secția 16) mi-au omorât copilul și șefii lor doar îi mută de colo-colo, ca să li se piardă urma. Cu omul ăla (n.r. de la Pitești) ce au avut? Ce le făcuse? I-au sărit în spate și l-au sufocat…Așa i-au făcut și copilului meu. L-au bătut până l-au nenorocit și a murit…Eu sunt la capătul puterilor…Plâng tot timpul, nu-mi revin…Iar sănătatea mă lasă din cauza suferinței…

Când intru în casa aia (n.r. apartamentul din Berceni unde a locuit Ionuț) îmi vine să mor. Îi văd lucrurile, îi văd perna…Îl văd când era mic, pozele în care îl țineam de mână…Biblia lui care a rămas deschisă de atunci….Mă ia plânsul…Cât stau acolo, aprind candela și mă rog pentru sufletul lui. Câte zile o să mai am, mă voi întreba ce le-a făcut copilul meu acelor nenorociți care l-au ucis…”, spunea tatăl victimei pentru evz.ro.

Și cealaltă victimă a polițiștilor, Teodor Nicolae Gheorghe, 51 de ani, a murit, din câte se pare, de o boală incurabilă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: