Evenimentul ZileiActualitatePolițiști de frontieră, PROTECTORII unei rețele de TRAFIC DE MIGRANȚI. Au fost prinși chiar de colegii lor I FOTO

Polițiști de frontieră, PROTECTORII unei rețele de TRAFIC DE MIGRANȚI. Au fost prinși chiar de colegii lor I FOTO

Polițiști de frontieră, PROTECTORII unei rețele de TRAFIC DE MIGRANȚI. Au fost prinși chiar de colegii lor I FOTO
Doi polițiști, unul de frontieră și altul de la o structură orășenească, subcomisar și agent, asigurau protecția uneia dintre cele mai bine puse la punct rețele de trafic de migranți, coordonată din Palestina. Oamenii legii garantau ”liberă trecere” migranților.

Subcomisarul Sergiu Mârza, care lucrează pe linia combaterii infracționalității transfrontaliere în cadrul Poliției de Frontieră Arad și Traian Ciul, polițist la Poliția orașului Ineu, trimis în judecată anul trecut pentru că s-a urcat la volan cu o alcoolemie de 1, 50 g /l alcool pur în sânge, aveau rolul de antemergători  ai mașinilor care transportau migranți din România în Ungaria. Ei practic sigurau nu numai liniște pe durata drumului în România, dar și trecerea peste graniță în Ungaria, fără controale, a mașinilor pline cu refugiați.

Echipaje ale Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și ale DGA au descins în paralel la mai multe adrese din Arad pentru a-i ridica pe suspecți. Investigațiile în acest dosar au fost începute de polițiștii de frontieră timișoreni. Conform unor surse apropiate anchetei rețeaua era extrem de bine organizată, fiind coordonată din Palestina. Un cetățean israelian racolara transfugi afro-asiatici, care apoi călătoreau din Turcia prin Bulgaria în România. În țara noastră active un turc care se ocupa d eorganizarea transportului spre occident, dar și de racolarea unor persoane din centurl pentru refugiați. migranții erau duși la Arad, cu mașini, apoi o femeie coordona trecerea graniței de către aceștia. Ea închiriase o casă de refugiu, unde migranții stăteau până la plecare. ( Fotografii: Adrian Pîclișan)

Ne puteți urmări și pe Google News

 


Accesează: