Polițist rutier din județul Neamț încătușat. A solicitat 3.200 de lei unui șofer beat

Polițist rutier din județul Neamț încătușat. A solicitat 3.200 de lei unui șofer beatSursa foto: Arhiva EvZ

Polițist rutier din județul Neamț încățușat în urma solicitării ,de la un șofer aflat în stare de ebrietate , a sumei de 3.200 lei. Agentul a recunoscut fapta în fața anchetatorilor.

Un polițist de la Poliția Rutieră, din județul Neamț, a fost încătușat. El este acuzat că a cerut 3.200 de lei unui șofer prins în neregulă în trafic.

Agentul de poliție rutieră l-a oprit pe șofer în trafic și a constatat că este în stare de ebrietate

Agentul de poliție rutieră l-a oprit pe conducătorul auto în trafic. Observând starea necorespunzătoare a șoferului, agentul l-a supus probei cu etilotestul și a rezultat că șoferul era în stare de ebrietate.

Până aici nimic ilegal în ceea ce îl privește pe agentul de poliție, iar agentului nu i se poate reproșa nimic.

Agentul de poliție rutieră s-a oferit să-l ajute contra sumei de 3.200 lei

Doar că ceea ce a urmat a dovedit contrariul. Din momentul constatării vinovăției șoferului, agentul i-a spus că îl poate ajuta să scape de pedeapsa penală. El s-ar fi oferit să-i favorizeze șoferului ieșirea dintr-o situație deosebit de neplăcut și cu repercursiuni grave asupra lui. Agentul a susținut că poate interveni în rândul angajaților de la Serviciul de Medicină Legală.

Agentul de poliție rutieră a solicitat șoferului, în schimbul serviciului oferit, o sumă de 3.200 de lei. El a fost însă denunțat de un coleg. Anchetatorii l-au reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită. Apoi a fost plasat sub control judiciar.

Agentul de poliție rutieră și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor

La audierile în fața anchetatorilor, „omul legii” și-a recunoscut fapta. Cercetările în acest caz continuă sub supravegherea anchetatorilor locali care vor stabili toate circumstanțele faptei și pedeapsa care va fi aplicată agentului de poliție rutieră.

Cazuri de acest gen sunt relativ cunoscute de mai mult timp pe șoselele din România. Atât starea de ebietate a unor șoferi, cât și superficialitatea șoferilor rutieri. Un caz deosebit de grav și de celebru de acest gen avut loc la Salonta, Bihor unde cinci agenți rutieri, în 2015, au luat mită timp de mai multe luni de la câteva zeci de șoferi. Cazul s-a finalizat abia în 2020 cu condamnarea celor cinci polițiști rutieri.

Ne puteți urmări și pe Google News