Polițist prins drogat la volan. De unde avea bani de cocaină. Exclusiv

Polițist prins drogat la volan. De unde avea bani de cocaină. Exclusiv

Variantele banilor suplimentari

La evidenţa populaţiei nu se prea ia cine ştie ce şpagă consistentă. Cel mult o atenţie, o sticlă de băutură, un cartuş de ţigări pentru urgentarea unor lucrări şi… cam atât. Prea puţin pentru un consumator de cocaină.  Ei bine, nu-i numai atât.

În primul rând este vorba despre cei care au nevoie de viză de flotant. De regulă, cetăţeni străini care se stabilesc în România cu gândul de a-şi lua şi cetăţenia. Pentru asta trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care să şi locuiască cu forme legale în ţara noastră.

Exclusiv EvZ

Ne puteți urmări și pe Google News

Desigur, aţi auzit de garsoniere cu proprietari dubioşi, unde au adresa de flotant câte 2.000 de persoane. Evident că nu au cum să locuiască acolo, altfel decât în acte. Ori aceste acte, pentru a le căpăta, se obțin cu o atenţie ceva mai consistentă.

În al doilea rând, este vorba despre fondurile europene. Există tot felul de programe, în care se dau fonduri nerambursabile. La unele dintre aceste programe, fondurile sunt împărţite pe zone ale României, ori pe regiuni sau judeţe. Spre exemplu, Programul Operaţional Regional, unde se încearcă să se sprijine înfiinţarea de întreprinderi mici şi mijlocii şi în alte zone, evitându-se Bucureştiul, Clujul şi Judeţul Ilfov, unde numărul lor este deja mare.

În alte cazuri, când este vorba despre domenii strict specializate unde se dau fonduri europene, este mai bine să-ţi schimbi domiciliul, adică să-ţi faci un flotant, pentru că, spre exemplu la programul STRART UP, una dintre condiţii pentru a primi banii este să locuieşti măcar un an la domiciliul de unde ai cerut fondurile.

Exclusiv EvZ

Desigur că nu trebuie exclusă nici posibilitatea ca poliţistul nostru trăgător pe nas să facă parte dintre-o reţea. Cel mai probabil ca săgeată, aşa cum sunt folosiţi de către dealeri consumatorii, pentru că nu mai sunt băgaţi la puşcărie. El mai avea şi avantajul că mai era protejat de legitimaţia de poliţist.

Istoria se repetă: alt polițist, cocaină și Clanul Gunoierilor

Aşa cum s-a întâmplat, spre exemplu, în urmă cu câţiva ani, când un poliţist, tot din Bucureşti, a fost depistat drogat tot cu cocaină. Pe deasupra, mai avea în proprietate şi o maşină de lux, model abia apărut la vremea aceea. Mult peste banii pe care îi câştiga legal.

Dar în cazul lui lucrurile au fost clare. S-a aflat exact de unde proveneau banii. Poliţistul făcea parte dintr-o reţea bine organizată de traficanţi: clanul Gunoierilor. Vindea heroină.  Fusese filat şi filmat de şapte ori de către un poliţist sub acoperire, când vindea moartea albă.

În cazul de marţi seara, poliţiştii de la antidrog trebuie să stabilească exact unde a fost colegul lor înainte de a fi oprit la filtru. Cel mai probabil la o petrecere unde s-a comnsumat cocaină, sau la un dealer din zonă.