Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițist cercetat în dosarul celei mai mari rețele de trafic de cocaină din vestul țării
Polițist cercetat în dosarul celei mai mari rețele de trafic de cocaină din vestul țării

Polițist cercetat în dosarul celei mai mari rețele de trafic de cocaină din vestul țării

Un polițist a fost pus sub control judiciar în ancheta privind cea mai mare rețea de trafic de c ocaină din vestul țării. Un număr de 13 traficanți de droguri au ajuns, miercuri seara, în arestul Poliției Timiș, iar alte nouă persoane implicate au fost puse sub control judiciar.

Cea mai mare rețea de trafic de cocaină din vestul României a fost destructurată. Un număr de 22 de suspecți au fost duși la audieri, între ei doi polițiști (unul de la Poliția de Frontieră) și bărbatul agresat la finele săptămânii de fiul lui Sile Cămătaru.

Gruparea controla traficul de cocaină din Timișoara și Oradea. Drogurile le primeau un timișorean, din Spania, și un orădean. Pe de altă parte, consumatorii din Timișoara s-au plâns deseori de calitatea slabă a produsului.

”În fapt s-a reținut că, în cursul anilor 2017-2019, la nivelul municipiului Timișoara s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, ce a avut ca principal scop derularea de activități pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină. Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulți exponenți ai lumii interlope din oraș, care de-a lungul timpului au fost implicați și în alte activități infracționale comune (șantaje, reglări de conturi, extorcări).

Protecția activităților infracționale era asigurată de către un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timișoara. Acesta asigura protecția principalilor dealeri, iar în cazul în care între unii dintre dealeri apăreau conflicte, intermedia normalizarea relațiilor, în vederea derulării fără incidente a activității infracționale.

Pentru sprijinul acordat, acesta era recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri,  fie prin oferirea de droguri pentru consum. Gruparea controla majoritar piața de cocaină din oraș, marea parte a dealerilor locali și a consumatorilor constanți de cocaină aprovizionându-se de la membrii grupării.

De asemenea, pătrunderea pe piața din municipiul Timișoara a oricărui alt dealer din afară se putea realiza doar cu acordul și în condițiile stabilite de aceștia. (…) Caracteristic tuturor furnizorilor grupului infracțional este faptul că distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali și consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, din cercul de dealeri locali fac parte și cetățeni sârbi, care au surse proprii de aprovizionare din Serbia. De asemenea, s-a constatat că unii dintre suspecți își investeau banii obținuți din traficul de droguri și în alte activități lucrative, respectiv în acordarea de împrumuturi cu camătă, cu scopul obținerii de profituri mai mari”, au informat oficialii DIICOT.