"Mi-e scârbă. Şi mi-e şi ruşine", spune Tudor Chirilă într-un mesaj postat ieri pe blogul lui.
„Cum a fost posibil ca doar câteva sute de oameni să-şi bată joc de noi ani de-a rândul, schimbându-şi locurile într-un parlament găzduit de casa lui Ceauşescu?“, continuă el, inventariind şi o serie de evenimente postrevoluţionare, de la mineriade sau scandalul FNI până la actuala criză mondială. „Ce popor suntem unde trei sute de mii de oameni sunt păgubiţi sub garanţia unei bănci a statului, şi vinovatul îşi face apoi televiziune şi îşi legalizează afacerea, şi-şi spală numele efemer... Ba mai mult, televiziune de ştiri şi apoi trust de media, cumpărând singura publicaţie cu alură de protest independent...“.
Întrebat de unde atâta revoltă, Tudor Chirilă explică: „Dacă ar fi fost o revoltă, ar fi fost bine; din păcate, este numai o formă de a te revolta prin scris, pentru că îmi pare rău că s-a ajuns în situaţia în care nu mai avem ce să susţinem. Am ajuns în situaţia oribilă în care trebuie să votăm cel mai mic rău şi nu cel mai mare bine. Parlamentarii au ajuns să îşi dea mâna pentru că au businessuri împreună, ungurii au ieşit în stradă pentru că au fost minţiţi, noi nu am reuşit să facem asta niciodată. Îmi pare rău că am ajuns să fim nişte români pasivi“, spune el, precizând că, deşi simte nevoia să facă ceva pentru a îndrepta lucrurile, nu s-ar alătura unui partid politic.
„Nu m-am gândit niciodată să intru în politică, deşi tentaţia e mare. Până acum nu am susţinut niciun candidat în campanie electorală. Însă acum pot spune că am găsit un candidat care, într-adevăr, are ceva de spus, pe vreau să îl susţin şi care va fi anunţat într-o conferinţă de presă care va fi ţinută luni, 17 noiembrie“, a mai spus el.
CITIŢI ŞI: