Premierul Florin Cîțu l-a numit pe chestorul Marian Benone Matei la șefia Poliției Române. Decizia a fost publicată, astăzi, în Monitorul Oficial. Până acum, funcția a fost ocupată de șeful interimar Mirițescu.

Marian Benone Matei a condus, până la numirea făcută de premierul Florin Cîțu, Direcția de Operațiuni Speciale din Poliție (DOS), din cadrul IGPR.

Șeful interimar al Poliției Române, până la preluarea funcției de către Marian Benone Matei, a fost Eduard Mirițescu.

Cine este Marian Benone Matei

Marian Benone Matei a fost ofițer la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bacău

Anul trecut, pe data de 27 noiembrie, președintele statului român, Klaus Iohannis, a avansat în grad de chestor, prin decrete prezidențiale, mai mulți șefi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Printre aceștia, se număra și Marian Benone Matei. 

Potrivit declarației de avere depuse anul trecut, la Agenția Națională de Integritate, Marian Benone Matei împreună cu soția sa, deține două apartamente în Bacău. Noul șef al Poliției Române deține un autoturism Hyundai, obținut prin contract de vânzare-cumpărare, în valoare de 4.000 de euro.

El are o datorie de 56.953,85 de euro la Alpha Bank Romania, contractată în anul 2012 și care are drept termen de scadență anul 2037. La Unicredit Consumer Financing, Marian Benone Matei deține un card credit în valoare de 10.000 de lei și unul de debit în valoare de 18.000 de lei.

Soția sa este angajată la Spitalul Județean de Urgență Bacău, de unde încasează anual un venit aproximativ de 206.037 lei. Femeia mai prestează servicii medicale la clinica medicală Spinal Care, potrivit declarației de avere a noului șef de Poliție Română, de unde primește suma aproximativă de 2.574 lei, anual.