Poliția, pe urmele unui bărbat din Caracal care se ascunde după ce a fost diagnosticat cu Covid

Poliția, pe urmele unui bărbat din Caracal care se ascunde după ce a fost diagnosticat cu Covid Sursa foto: Arhiva EVZ

Un bărbat din Caracal a fost luat de ambulanță, având simptome specifice COVID-19. Acesta urma să fie internat, dar a fugit. Autoritățile îl caută disperate, fiind un pericol pentru ceilalți cetățeni.

Ionel Titel Pițigoi, din Caracal, a fost nevoit să cheme ambulanța pentru a merge la spital, fiind suspect de COVID-19. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a ieșit pozitiv la testul PCR și urma să fie internat sau izolat la domiciliu.

Fratele bărbatului a anunțat autoritățile și a declarat că tânărul refuză internarea sau izolarea. Acesta nu a mai ajuns acasă după vizita la spital. Duminică seară, ambulanța a venit de urgență pentru a îl duce să beneficieze de mai multe verificări.

Bărbatul infectat cu COVID-19 a dispărut

Familia și autoritățile sunt disperate, mai ales după ce bărbatul a fost depistat cu COVID-19 și a refuzat să se izoleze. Acesta are o înălţime de aproximativ 1,80 m, greutate aproximativ 70 de kilograme, ochi căprui, părul şaten, tuns scurt, barbă lungă şi nu are semne particulare. După ce medicii i-au spus că poate sta în carantină acasă, acesta a ieșit din spital într-un trening gri cu glugă, o geacă de fâş, căciulă neagră, iar în picioare avea o pereche de ghete negre cu dungă albă pe talpă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Direcţia de Sănătate Publică Olt a anunțat, duminică, Poliţia municipiului Caracal cu privire la faptul că, în urma testării din data de 17 decembrie, bărbatul a fost confirmat pozitiv cu COVID și este nevoit să rămână acasă în izolare sau să fie internat, în cazul în care boala se agravează.

Bilanț COVID-19, 20 decembrie

Bilanț coronavirus România, 20 decembrie 2021. Grupul de Comunicare Strategică va anunța numărul de români care s-au infectat cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei până astăzi, 20 decembrie 2021, dar și în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 20 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.798.629 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.738 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.726.051 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 424 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 9 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.940.216 teste RT-PCR și 5.763.193 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.372 de teste RT-PCR (2.733 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.639 la cerere) și 14.325 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 10.894 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 3.461 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 82.642 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 33 de persoane.