Evenimentul ZileiInternationalPremierul anunță măsuri draconice. Toți trebuie să se auto-izoleze și să își facă un test PCR. Nimeni nu mai scapă

Premierul anunță măsuri draconice. Toți trebuie să se auto-izoleze și să își facă un test PCR. Nimeni nu mai scapă

Premierul anunță măsuri draconice. Toți trebuie să se auto-izoleze și să își facă un test PCR. Nimeni nu mai scapă
Noua variantă a virusului SARS-Cov-2 pune întreaga lume în alertă. Modul rapid în care se răspândește varianta Omicron a dus la anularea zborurilor din Africa de Sud, însă multe alte state iau măsuri radicale. Toți călătorii care intră în UK trebuie să facă un test PCR și să se auto-izoleze până la primirea rezultatului negativ.

Varianta Omicron pare să pună întreaga lume pe jar. Infectării cu această variantă a coronavirusului au fost confirmate până acum în șapte state, iar numărul lor pare să fie în continuă creștere. Doi pacienți au fost confirmați și în Marea Britanie.

Având în vedere modul rapid în care se răspândește noua variantă, premierul Boris Johnson anunță măsuri draconice. Orice persoană care intră în UK trebuie să efectueze un test PCR până la sfârșitul celei de a doua zi de la intrarea în țară și trebuie să se auto-izoleze până la obținerea unui rezultat negativ, transmite BBC.

Premierul susține că își dorește să țină în frâu noua tulpină descoperită, însă nu vrea să restricționeze călătoriile. Tocmai din acest motiv impune măsuri radicale la graniță. În cadrul declarațiilor oferite sâmbătă, Boris Johnson susține că aceste măsuri radicale vor fi ridicate la o dată ulterioară.

Omicron, noua tulpină a virusului SARS-Cov-2, a fost identificată în Africa de Sud, Botswana, Belgia, Hong Kong și Israel. Pentru prima dată, ea a fost raportată la OMS joi, în Africa de Sud. Cele două cazuri depistate în Marea Britanie au legătură cu o călătorie în Africa, susține secretarul de stat pentru sănătate.

Românii au rămas blocați în Africa de Sud

Din cauza modul rapid prin care se răspândește noua variantă de COVID-19, Uniunea Europeană a anulat toate zborurile din Africa de Sud. Echipa României la rugby se află acolo de două săptămâni, fiind plecați în turneu. Pentru că toate zborurile au fost anulate, sportivii români nu au cu ce să se întoarcă acasă.

Directorul general pentru Afaceri consulare este cel care se ocupă de această situație și încercă să le găsească bilete la zborurile de linie. Una dintre variante a fost compania Turkish Airlines, însă aceasta și-a anulat cursele cu doar câteva zeci de minute înainte.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a confirmat această situație și susține că depune toate eforturile în găsirea unei soluții alternative pentru ca reprezentanta noastră să se întoarcă în țară.


Accesează: