Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu intervine în scandalul momentului: „Eu i-aş destitui pe loc”
Traian Băsescu intervine în scandalul momentului:  „Eu i-aş destitui pe loc”

Traian Băsescu intervine în scandalul momentului: „Eu i-aş destitui pe loc”

Fostul președinte, Traian Băsescu, spune că trebuie luate măsuri dure, după ce s-a aflat că ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia funeraliile lui Emi Pian.

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat că trebuiesc luate măsuri dure după ce s-a aflat că ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia funeraliile lui  Emi Pian.

„Eu i-aş destitui pe loc. Ministrului Marcel Vela i-aş spune că prafurile aruncate cu poliţia animalelor ca să nu se vadă mizeria pe care o patronează nu ţin. I-aş destitui pe loc. Repet, eu nu spun că nu trebuia să vorbească cu ei şi să impună nişte lucruri. Dar frate, îl citai să vină la poliţie. Nu mi s-a întâmplat vreodată ca vreun organ al statului să nu mă citeze. Să vină să spună vă dau un telefon domnul Băsescu, să nu vă vadă lumea.

Cum e posibil să dai un asemenea tratament grupurilor de crimă organizate decât dacă eşti de partea lor? O slugărniciue. Arată o relaţie de dependenţă. Mai grav. Trebuie să vă explic dragi infractori că sunt nevoit să fac asta. N-aş face, dar să vedeţi. Dependenţa acestor oameni de clanul Duduianu Cum vedeţi tăcerea de la cel mai înalt nivel? Ca pe o înşelătorie lansată cu Poliţia Animalelor. Încearcă să o acopere. Faptul că s-au întâlnit într-o biserică e o mare ticăloşie. Cât pe mine Băsescu mă chemi la parchet, la poliţie, iar la Duduieni nu-i chemi la poliţie…să mă ierte Dumnezeu”, a spus Traian Băsescu.

,,Când eram preşedinte, am primit informaţii nu doar de la SRI, ci şi de la Doi şi-un sfert. Chiar era cu ochii pe ei nu cum face Vela cu degetele în ochi. Am avut ani de linişte, nu şi-au permis să sară calul. Acum după ce s-a desfiinţat Doi şi-un sfert, mulţumită domnului Cioloş şi SRI-ul s-a retras din supravegherea clanurilor, se simt foarte liberi şi puternici.

Mai sunt şi poliţişti corecţi care îşi fac meseria şi totuşi văd asemenea mesaje şi imagini? Asta e groaznic. Vă asigur că pur şi simplu şi-au trântit pistoalele pe masă de scârbă. Au zis lasă-mă frate dacă ăştia mi-s şefii. Subordonaţii nu mai ştiu când sunt trădaţi în spate de şefii lor. Du-te acum să mai faci o acţiune ca poliţist obişnuit care nu eşti mare şef, la clanul Duduienilor, după ce ai aflat că se rugau împreună la o biserică noaptea. Nu se poate aşa ceva”, și-a exprimat Băsescu nemulțumirea, informează RomâniaTV.