Evenimentul Zilei > Justitie > Poliția Cluj a pierdut procesul cu Uber. Amenzile de zeci de mii de lei, anulate
Poliția Cluj a pierdut procesul cu Uber. Amenzile de zeci de mii de lei, anulate

Poliția Cluj a pierdut procesul cu Uber. Amenzile de zeci de mii de lei, anulate

Un magistrat de la Judecătoria Cluj Napoca a decis, joia trecută, că amenda de 25.000 de lei, aplicată de polițiștii de la Secția 6 din Cluj Napoca lui Robert Gole, șofer la Uber, să fie anulată. În plus, polițiștii trebuie să îi restituie lui Gole plăcuțele de înmatriculare, reținute la momentul așa zisei prinderi în flagrant precum și să îi plătească acestuia suma de 20 de lei, taxa de timbru.

 Potrivit unor surse judiciare, sentința judecătorului s-a bazat pe faptul că șoferul de la Uber nu a făcut taximetrie clandestină, deoarece în acest caz clienții plătesc cu cardul și nu direct la șofer. În plus, polițiștii ar fi provocat obținerea unei așa zise contravenții.

Au fost chemați în curtea Secției 6 Poliție

În data de 9 august 2016, în plin festival Untold, patru tineri din București transportau cu mașinile personale clienții care foloseau aplicația de telefon a Uber. La un moment dat, mai mulți șoferi de taximetrie din Cluj au început să facă pe clienții și să cheme mașinile Uber chiar în parcarea Secției 6 de Poliție.

Robert Gole a povestit că a fost apelat prin sistemul Uber să se prezinte în parcarea unui bloc din cartierul Zorilor unde, de fapt, era sediul Seției 6 de Poliție. Acolo, erau trei bărbați, toți taximetriști, deghizați în clienți. „Era ora 1 și 10. După ce s-au urcat în mașină, imediat au apărut și polițiștii care m-au acuzat de taximetrie clandestină. La Cluj, la acest capitol, Poliția a fost clar pe mână cu taximetriștii. Spun asta pentru că polițiștii erau afară și la scurt timp au acționat. Trei din cele patru procese contravenționale sunt scrise de același agent”, a povestit Robert. La scurt timp, în timp ce Robert era în sediul secției de Poliție, o altă mașină Uber a fost chemată în aceeași parcare. Adrian, tot din București, susține că era ora 2.00, și că în mașină s-au urcat doi bărbați, care au cerut să fie duși la o benzinărie din apropiere. „Mi-au spus că trebuie să cumpere ceva și să se întoarcă înapoi în aceeași parcare. Cei doi l-au aranjat și pe Robert. Când ne-am întors, polițiștii erau în parcare și au început să îmi vorbească urât. Apoi, m-au întrebat dacă am luat bani dar noi nu luăm bani și m-au amendat cu 25.000 de lei”, spune Adrian.