Co-fondatorul imperiului Microsoft locuieşte într-un "palat" supertehnologizat, iar unele dintre comenzile casei pot fi controlate inclusiv de pe telefonul mobil.
Construită pe o colină din Medina, cu vedere către lacul Washington, casa miliardarului american are o suprafaţă de 6.100 de metri pătraţi, o curte de 2,1 hectare, şi este construită pe patru niveluri. Gates a achiziţionat terenul în urmă cu mai bine de 21 de ani, construcţia impozantei locuinţe a durat şapte ani, iar analiştii notează că, dacă miliardarul ar dori să o vândă acum, nimeni nu ar putea estima cât ar putea costa. Dotări impresionante Se spune că proiectarea casei a constituit o muncă atât de dificilă, încât arhitecţii au fost nevoiţi să renunţe la Windows şi să se bazeze pe Linux… 6100 de metri pătraţi reprezintă suprafaţa reşedinţei miliardarului Reşedinţa are şapte dormitoare, 24 de băi, şase bucătării, o bibliotecă impresionantă, o sală de cinema şi o piscină.
Biblioteca are o suprafaţă de 200 de metri pătraţi şi adăposteşte întreaga colecţie Codex Leicester a scrierilor lui Leonardo da Vinci, (colecţie achiziţionată de Bill Gates cu suma de 30,8 milioane de dolari). Piscina este specială: are o suprafaţă de aproape 100 de metri pătraţi, este dotată cu un sistem audio subacvatic, şi are un perete de sticlă pe sub care se poate înota pentru a ieşi pe terasă!
Sala de cinema are 140 de metri pătraţi, poate gazdui 20 de spectatori şi este dotată chiar şi cu un aparat de făcut floricele. Casa de oaspeţi a fost realizată prima şi are o suprafaţă de peste 150 de metri pătraţi. Parcarea subterană poate găzdui până la 30 de maşini, iar în holul de intrare pot aştepta aproximativ 120 de oaspeţi. Printre altele, Bill ia masa într-o cameră de 90 de metri pătraţi, iar în caz că se plictiseşte poate juca golf, poate merge la pescuit de păstravi sau se poate relaxa pe malul estuarului artificial! 24 de băi sunt "împrăştiate" prin casa supertehnologizată Din materiale reciclate Casa este complet tehnologizată, câteva dintre aplicaţii putând fi controlate şi de pe telefonul mobil. Până şi tablourile sunt digitale, astfel încât imaginile se schimbă aleatoriu sau la comandă. Peste tot în casă se află peste 64 de kilometri de fibră optică, reşedinţa având un sistem computerizat unic în lume. Fiecare vizitator capătă automat un cod, iar atunci când intră într-o cameră sistemul regândeşte temperatura, lumina şi muzica în funcţie de preferinţele persoanei respective. O casă mai mult decât inteligentă, mai ales că o mare parte din ea a fost realizată din materiale reciclate!