Evenimentul ZileiPoliticaPNL spală pe jos cu reforma lui Fifor la MAI: ,,O cârpeală sinistră”

PNL spală pe jos cu reforma lui Fifor la MAI: ,,O cârpeală sinistră”

PNL spală pe jos cu reforma lui Fifor la MAI: ,,O cârpeală sinistră”
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, vicepreședintele Comisiei de Apărare, a atacat dur reforma promisă de către ministrul de Interne Mihai Fifor.

,,Reforma promisă de Fifor la Ministerul de Interne se dovește deja o cârpeală sinistră. Responsabilii pentru reprimarea sângeroasă a protestelor din 10 august sunt mutați între ei pe pozițiile de răspundere de la Jandarmerie, astfel încât tot ei să răspunda de eventuale noi intervenții brutale.

În acest sens, este îngrijorătoare informația potrivit căreia Sebastian Cucoș va reveni la conducerea Jandarmeriei Capitalei, având în vedere că acesta este cercetat de DIICOT pentru violențele de la mitingul Diasporei.

Raportul despre 10 august e în continuare secretizat, iar ministrul Fifor tace mâlc pe tema asta, pentru că transparența PSD se oprește acolo unde încep interesele partidului.

În Poliție, cei care și-au dat demisia ,,de onoare” pentru gestionarea catastrofală a cazului Caracal au fost în realitate mutați în alte posturi de conducere, strict pentru a da impresia că ,,se iau măsuri dure”.

Responsabilitate în regimul PSD înseamnă că dacă ai eșuat în fruntea Poliției ești numai bun de condus Poliția de Frontieră. Sancțiunile pentru polițiștii de la Galați care priveau cu melancolie, din mașină, o minoră plină de sânge, se reduc până acum la faimoasa ,,anchetă internă” și la ascunderea cheilor de la autoturism pentru câteva zile – până uită lumea…

Nu trebuie să ne așteptăm, în concluzie, la nicio modificare de atitudine în intervențiile de ordine publică ale viitorului: în pozițiile de decizie vor fi aceeași oameni din ultimii ani, doar că vor acționa în zone diferite, conducând direcții diferite.

Nimic nu se va schimba în mentalitate: important va rămâne ,,să nu răspund eu” și ,,să nu supăr conducerea de partid”. Dacă Fifor ar avea cea mai vagă dorință să reformeze sistemul – nu doar să dea impresia că lucrează luând mine încruntate în conferințe de presă, el ar trebui sa dispună imediat:

1. Desecretizarea raportului din 10 august; 2. Suspendarea din pozițiile de conducere a tuturor celor care au coordonat intervenția sângeroasa din 10 august – cel puțin până la finalizarea cercetărilor in curs; 3. Sancționarea reală a celor vinovați pentru intervențiile de la Caracal sau Galați, nu plimbarea lor pe funcții;

4. Promovarea în Ministerul de Interne a oamenilor valoroși, marginalizați până azi de sistemul Teleorman-Dragnea-Carmen Dan, aflați departe de suspiciuni de corupție, prietenii politice si doctorate plagiate” a susținut Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

 

 


Accesează: