PNL şi PDL discută azi despre fuziune. Statutul noului partid este aproape finalizat

PNL şi PDL discută azi despre fuziune. Statutul noului partid este aproape finalizat

Liderii PNL şi PDL continuă să discute marţi despre procesul de fuziune şi, conform unor surse politice, ultimele aspecte de rezolvat sunt numele şi semnul noii formaţiuni.

Şedinţa în care se vor întâlni liberalii şi democrat-liberalii începe la ora 9,00. Sunt aşteptaţi să participe preşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Statutul partidului rezultat în urma fuziunii dintre PNL şi PDL, care cuprinde criterii de integritate cumulate ale celor două formaţiuni politice, a fost aproape finalizat.

Potrivit surselor citate, conducerea noii formaţiuni ar urma să fie paritară. Statutul mai prevede modul de funcţionare a conducerii centrale şi a filialelor judeţene şi locale până la primele alegeri interne, care vor avea loc în 2017.

Ne puteți urmări și pe Google News

După întâlnirea cu reprezentanţii PDL, liberalii vor lua în discuţie acest document în Biroul Politic Naţional şi în Delegaţia Permanentă a PNL, proiectul de statut statutul urmând să fie transmis şi organizaţiilor.

'Statutul în proporţie de 99,9% este finalizat, mai rămân două-trei aspecte care ţin de aspectele politice, care vor fi agreate marţi de lideri şi de foruri. În şedinţa Delegaţiei Permanente va fi făcută o prezentare a proiectului de statut al noului partid rezultat în urma fuziunii iar statutul va fi comunicat tuturor membrilor, pentru a intra în dezbaterea internă, urmând să primim propuneri', a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al liberalilor, Alina Gorghiu.

Biroul Permanent Naţional al PDL urmează să se reunească miercuri.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu preciza luni că programul economic al PNL şi PDL este terminat în linii mari.

'Mai sunt probleme de reglaje fine, pentru că noi avem aceeaşi concepţie, PDL şi PNL, să luăm cât mai puţini bani din sectorul economic şi cheltuielile statului să fie cât mai mici, să nu stabilim veniturile bugetare în funcţie de cheltuieli. Trebuie să lăsăm cât mai mulţi bani în economie, că acolo e performanţă, acolo se creează locuri de muncă, şi să nu sufocăm economia şi pe români cu impozite şi taxe', a adăugat deputatul PDL.