Evenimentul Zilei > Politica > PNL a penalizat „haosul din sănătate” prin moțiunea simplă „PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică”
PNL a penalizat „haosul din sănătate” prin moțiunea simplă „PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică”

PNL a penalizat „haosul din sănătate” prin moțiunea simplă „PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică”

Moţiunea simplă pe Sănătate „PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică” depusă de PNL la Camera Deputaţilor va fi dezbătută luni, iar miercuri se va da votul final.

http://www1.agerpres.ro

„Va fi dezbaterea luni, pe 7 mai, şi votul final îl vom da la şedinţa de vot final de miercuri", a anunţat, joi, secretarul Camerei, Georgian Pop.

Pentru a doua oară, în plenul Camerei Deputaţilor, liberalii au depus miercuri moţiunea simplă pe Sănătate, după ce titlul documentului a fost modificat.

„Având în vedere că Biroul permanent a respins în şedinţa de săptămâna trecută depunerea moţiunii PNL, invocând un titlu necorespunzător, revenim astăzi cu depunerea moţiunii pe Sănătate. Am schimbat şi titlul moţiunii, ca să nu mai deranjeze pe nimeni.

Ea se intitulează 'PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică'. Sper ca de data aceasta să putem dezbate această moţiune, să vedem pădurea de copaci, să vedem că în timp ce noi nu găsim timp să dezbatem această moţiune, se fac statele de plată pe luna anterioară şi cei de la Financiar nu ştiu cum să facă statele de plată, cu ce fel de sporuri, să vedem că medicii de familie sunt duşi la pierzanie, să vedem că lipsesc medicamentele din spitale, să vedem că se pierd finanţările pentru spitalele regionale, să vedem că mor oameni în spitale, 200 de decese sub gloriosul dumneavoastră mandat", a declarat miercuri deputatul liberal Florin Roman.

Mai mult, parlametarul  a adăugat că în sistemul de Sănătate există problemele cu adevărat importante asupra cărora trebuie să se aplece Parlamentul, pentru că oamenii se pregătesc de grevă generală deoarece regulamentul de sporuri „a generat haos".

„Cine nu vrea să înţeleagă treaba asta să se uite că din pixul ministrului plafonul este de 29% la Spitalul Universitar, dar doamna Pintea merge în vacanţă cu doamna manager, la Pantelimon e 18%, în alte locuri sporurile sunt efectiv făcute din pix de doamna ministru", a susţinut Roman, potrivit Agerpres.