El spune că bătălia pentru Capitală, care neoficial este în plină desfășurare, reprezintă o prioritate atât pentru cele trei mari partide politice cu influență în București, USR, PSD și PNL, în ordinea influenței acestora, cât și pentru partidele mici, care-și propun drept obiective obținerea cât mai multor poziții de consilieri: ”În final, în București se vor reașeza raporturile de forță pentru următorii patru ani. Și, ca de obicei, ierarhia se va replica apoi și în ceea ce privește clasamentul alegerilor parlamentare.

Jocurile de putere în interiorul PNL au fost cumva tranșate. Compromisul a fost realizat. Numai că prețul nu a fost încă plătit. Costurile abia acum urmează. Încercând să găsească o soluție și concentrându-se, din nefericire pentru PNL, aproape exclusiv asupra poziției de primar general al Capitalei, Ludovic Orban a recurs la unul dintre trucurile obișnuite ale liderilor de partid. Un amplu sondaj de opinie care, vezi Doamne, ar trebui să indice care este persoana potrivită pentru a o contracandida pe Gabriela Firea.

Ludovic Orban se face că nu știe. Logic, singura persoană potrivită este liderul PNL București. Pentru că se presupune că liderul PNL București, pentru a accesa această importantă poziție, a trecut prin ciurul alegerilor, la care finalmente au participat toți activiștii liberali din Capitală. Acest lider, dacă ar fi fost ales în mod democratic, ar fi beneficat de încrederea miilor de activiști din toate sectoarele. Și implicit de susținerea acestora. Și ar fi avut și abilitățile, dar și autoritatea necesară pentru a-i motiva și a-i mobiliza într-o asemenea măsură, încât aceștia, la rândul lor, să poată aduce cât mai mult electorat la vot. Ei bine, în acest punct, filmul se rupe”.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE