Evenimentul Zilei > Politica > PNL îl ATENȚIONEAZĂ pe Tudose pe tema RECTIFICĂRII bugetare. DEMERSUL liberalilor în Parlament
PNL îl ATENȚIONEAZĂ pe Tudose pe tema RECTIFICĂRII bugetare. DEMERSUL liberalilor în Parlament

PNL îl ATENȚIONEAZĂ pe Tudose pe tema RECTIFICĂRII bugetare. DEMERSUL liberalilor în Parlament

Vicepreședintele Comisiei buget-finanțe, senatorul PNL, Florin Cîțu, a atras atenția că execuția bugetară pe primele șase luni este un „dezastru”, iar deficitul va ajunge la 4% la sfârșitul acestui an. Astfel, rectificarea bugetară a Cabinetului Tudose nu poate fi decât negativă. În caz contrar, liberalii vor solicita o comisie parlamentară de anchetă.

„Execuția bugetară este un dezastru, cred că acestea au fost și cuvintele prim-ministrului Tudose care a spus că este foarte proastă. (…) În acest moment, pe această execuție bugetară deficitul se duce către 4% la sfârșitul anului, deci mai aproape de cele mai pesimiste estimări. O astfel de execuție bugetară atrage consecințe. Primele consecințe au fost prezentate în programul de guvernare Tudose care mai apoi au fost reîntoarse, o parte din ele — taxa de solidaritate, taxa pe cifra de afaceri — dar au rămas altele”, a declarat joi Cîțu, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Senatorul PNL, a explicat că o soluție cu care ar putea veni PSD ar putea fi tranzacțiile financiare, despre care a spus că va fi dezastruoasă pentru economie, deoarece ar însemna costuri mai mari pentru români.

„O a doua soluție la care știm că se lucrează (…) este dispariția Pilonului II de pensii”, a arătat Florin Cîțu, precizând că asta este o metodă pe termen scurt de a aduce bani la buget.

Liberalul a indicat și că din programul de guvernare au dispărut măsurile privind relaxarea fiscală.

„Având în vedere această execuție bugetară și tot ce se întâmplă cu programul de guvernare, rectificarea bugetară care urmează nu poate să fie decât negativă. O rectificare bugetară pozitivă atrage după sine o comisie de anchetă parlamentară. Automat. Nu există niciun dubiu”, a concluzionat Cîțu.

Tot azi, liberalii au cerut Cabinetului Tudose să retragă urgent hotărârea privind completarea normelor de aplicare a Legii referitoare la sistemul unitar de pensii publice adoptată în luna mai, a anunţat vicepreşedintele PNL, Dan Vîlceanu, precizând că în caz contrar liberalii vor ataca acest act normativ în contencios administrativ.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: