Evenimentul Zilei > Politica > Excluderi pe bandă rulantă în PNL: 13 membri, puși „pe făraș”
Excluderi pe bandă rulantă în PNL: 13 membri, puși „pe făraș”

Excluderi pe bandă rulantă în PNL: 13 membri, puși „pe făraș”

PNL a câștigat alegerile europarlamentare, dar acest lucru nu aduce liniște deplină în partid. Drept dovadă, Filiala Olt a exclus mai mulți membri, în urma unei analize interne.

După analiza rezultatelor obținute la alegerile europarlamentare, patru primari, doi viceprimari și șapte consilieri locali au fost excluși din Partidul Național Liberal, potrivit președintelui organizației județene, Liviu Voiculescu 

Potrivit liderului PNL Olt, excluderea celor 13 edili se explică prin dezinteresul, respectiv rezultatele slabe ori partizanatul cu adversarii politici, manifestat de o parte a taberei liberale.

"Alegerile europarlamentare au fost un test, unul pe care, din păcate, câţiva dintre membrii noştri l-au picat, fie pentru că au fost copleşiţi de dezinteres, fie pentru că au tratat cu indiferenţă importanţa acestor alegeri ori fie pentru că simpatiile au fost altele decât cele asumate la început de drum. Procentele obţinute de unii primari şi câteva organizaţii PNL din judeţ în urma alegerilor din 26 mai ne-au convins că este cazul să le redăm libertatea de a alege ceea ce doresc să facă în continuare şi alături de cine. Oricine altcineva în afara PNL. Noi, adevăraţii liberali care am rămas, le dorim succes!", este mesajul postat de Voiculescu pe pagina de Facebook.

PNL, înfrângere categorică în Olt

Viceprimarii și consilierii excluși din Partidul Național Liberal își vor pierde mandatele. În ceea ce privește mandatele primarilor, acestea nu vor fi afectate. 

"Au fost excluşi, în urma deciziei Biroului Judeţean al PNL Olt, primarul oraşului Scorniceşti, Ion Prioteasa, primarul comunei Izbiceni, Marian Gulie, primarul şi viceprimarul comunei Pleşoiu, primarul şi viceprimarul comunei Vulpeni, patru consilieri locali de la Pleşoiu şi trei consilieri locali de la Vulpeni", a declarat vineri Liviu Voiculescu. 

PNL a obţinut în judeţul Olt la alegerile europarlamentare 45.236 voturi, reprezentând 25,09% din totalul voturilor valabil exprimate şi s-a clasat pe locul secund, după PSD, care a obţinut 44,57% din voturi.