Evenimentul Zilei > Politica > PNL face apel la CCR să analizeze legile Justiției cu „responsabilitate”
PNL face apel la CCR să analizeze legile Justiției cu „responsabilitate”

PNL face apel la CCR să analizeze legile Justiției cu „responsabilitate”

PNL face apel la Curtea Constituţională a României (CCR) să analizeze cu „responsabilitate” sesizările cu privire la modificările aduse legilor Justiţiei şi spune că poziţia exprimată în plenul CSM de preşedintele Klaus Iohannis pentru independenţa Justiţiei trebuie sprijinită de întreg sistemul judiciar şi de toate forţele reformiste din societatea românească.

„Poziţia exprimată astăzi (vineri – n.r.), în plenul CSM, de preşedintele Klaus Iohannis pentru independenţa Justiţiei trebuie sprijinită de întreg sistemul judiciar şi de toate forţele reformiste din societatea românească. Partidul Naţional Liberal a sesizat Curtea Constituţională atât asupra pachetului de legi care modifică legile Justiţiei, cât şi asupra modificărilor aduse legislaţiei integrităţii. Aşteptăm cu interes soluţionarea sesizărilor de neconstituţionalitate şi facem apel la judecătorii Curţii Constituţionale pentru a le analiza cu responsabilitate şi temeinicie. PNL a evidenţiat în argumentaţia transmisă CCR decizii anterioare ale Curţii Constituţionale, ignorate de majoritatea parlamentară, care subliniază contradicţiile flagrante dintre reglementările propuse şi legea fundamentală", spun liberalii într-un comunicat de presă.

PNL a punctat urgența consolidării integrității funcției publice, astfel încât să nu le mai permită celor care au probleme cu legea să dețină asemenea funcții, întrucât ar reprezenta doar o pată nemeritată pe obrazul României.

„În caz contrar, România riscă să aibă în mod recurent accidente de tipul Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu, personaje direct interesate în soluţionarea dosarelor penale de care sunt vizate, dispuse să se folosească în mod ilegitim de poziţiile oficiale deţinute pentru acest scop. A permite unor astfel de personaje să ocupe demnităţi publice în statul român la cel mai înalt nivel, împotriva tuturor practicilor similare din statele europene sau occidentale, nu reprezintă altceva decât o pată nemeritată pe obrazul României", potrivit sursei precizate.