Evenimentul Zilei > Politica > PMP se pregătește de Congres. VEZI care sunt funcțiile cu cei mai mulți competitori
PMP se pregătește de Congres. VEZI care sunt funcțiile cu cei mai mulți competitori

PMP se pregătește de Congres. VEZI care sunt funcțiile cu cei mai mulți competitori

Aproximativ 1100 de delegaţi ai PMP se vor reuni, mâine, la Bucureşti, la primul Congres al partidului, pentru a alege preşedintele PMP, dar și echipa alături de care acesta va conduce partidul.

Cea mai mare competiție este pentru funcţia de președinte al partidului, dar și pentru cea de vicepreşedinte pentru strategii şi relaţii politice: cinci pe loc.

Pentru șefia PMP candidează Elena Udrea, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu, Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan. Conform mediafax.ro, Elena Udrea și Daniel Funeriu vor candida doar pentru funcţia de preşedinte al partidului, în timp ce ceilalţi competitori și-au depus candidatura şi pentru alte funcţii. Astfel, Adrian Papahagi va candida şi pentru un post de vicepreşedinte pe strategii şi relaţii politice, Adrian Rădulescu pentru unul de secretar executiv, iar Gelu Vişan pentru o funcţie de secretar general adjunct.

Candidații s-au pregătit fiecare în felul său pentru competiție. Adrian Papahagi a anunțat pe Facebook că și-a scris deja discursul pentru mâine și că se duce să se plimbe. Daniel Funeriu a postat și el pe Facebook, promițând o competiție civilizată. "Citesc tot felul de articole despre „bătălia” din PMP. Oameni buni, nu știu cum e la alte partide, dar aici nu e nicio bătălie: mă vedeți pe mine dând cu oale în capul lui Papahagi sau pe Elena aruncând cu făcălețul după Adrian Rădulescu? Sunt convins că va fi pur și simplu o competiție deschisă, civilizată și onestă între oameni care pot avea viziuni distincte. Important este momentul de după anunțarea rezultatelor: cu siguranță cei care vor pierde vor fi solidari cu cei care vor câștiga. Și vom învinge PSD în noiembrie. Împreună", scrie acesta.

Cinci pentru postul de strateg

Concurenţă mare, cinci pe un loc, este și pentru funcţia de vicepreşedinte pentru strategii şi relaţii politice, post la care aspiră Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ştefan Vlaston, Radu Mihai Cristescu şi Iulia Mirescu.

Pentru postul de vicepreşedinte pentru relaţiile cu mediul de afaceri vor candida Florin Secară, Marian Berdan şi Gunter Erich Wotsch. Preşedintele interimar al PMP, Eugen Tomac, va candida pentru funcţia de vicepreşedinte pentru românii de pretutindeni.

Candidaturi au mai depus: vicepreşedinte pentru politici publice – Marin Anton, vicepreşedinte pentru resurse umane – Nicolae Ivăşchescu, vicepreşedinte pentru comunicare şi imagine – Florian Dumitru Staicu, vicepreşedinte pentru administraţie publică – Gabriel Berca, vicepreşedinte pentru relaţia cu societatea civilă – Petru Movilă, vicepreşedinte pentru relaţii internaţionale – Cristian Preda.

Pentru funcţia de secretar general al partidului va candida Cristian Petrescu, iar pentru cele două posturi de secretar general adjunct – Gelu Vişan şi Sergiu Ionuţ Diacomatu.

Vasile Gherasim şi Corina Gheorghe vor candida pentru postul de secretar executiv pentru strategii politice. Pentru celelalte funcţii de secretar executiv vor candida Adrian Rădulescu (politici publice), Cătălin Cristache (resurse umane), Mihai Rogojan (comunicare imagine), Claudiu Iorga Palaz (administraţie publică), Florin Gheorghe (mediu de afaceri şi patronate), Mihaela Stoica (relaţia cu societatea civilă), Dan-Radu Zătreanu (românii de pretutindeni), Valerian Vreme (relaţii internaţionale).