Ploiești: Apar noi informații în cazul polițistul acuzat de viol. În locuință ar mai fi fost o persoană

Ploiești: Apar noi informații în cazul polițistul acuzat de viol. În locuință ar mai fi fost o persoană Poliția anchetează moartea unui bărbat descoperit la Constanța Sursa foto: IPJ Constanța

Polițistul din Ploiești acuzat de viol a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu presupusa victimă, însă bărbatul susține că totul s-ar fi întâmplat cu acordul femeii. Ofițerul de poliție le-a declarat superiorilor că a șters mesajele primite de la femeia care-l acuză de viol.

Noi detalii în cazul femeii violate de polițistul din Ploiești

Însă, ancheta îi vizează acum și pe superiorii polițistului acuzat de viol, pentru că nu ar fi tratat corespunzător plângerea presupusei victime. Femeia a declarat că, polițiștii de la Secția 4 au ignorat-o preț de câteva ore bune și au refuzat să-i ia o declarație.

Presupusul violator este un tânăr de 22 de ani care a absolvit Scoala de agenți de Poliție de la Câmpina. În prezent locuiește în chirie cu unul dintre colegii săi de Secție. Acesta din urmă s-ar fi aflat în camera în momentul în care victima și agentul de poliție au întreținut raporturi intime, însă nu a auzit nimic suspect.

Agentul de poliție acuzat de viol a declarat superior că odată consumat actul sexual, a condus-o pe reclamantă la autoturism, iar femeia a plecat. Polițistul a șters toate mesajele schimbate cu femeia respectivă folosind opțiunea „Șterge pentru toată lumea”, un posibil motiv care s-o fi deranjat atât de tare încât să-l acuze de viol.

Ne puteți urmări și pe Google News
Violență

Sursa foto: EVZ

Femeia și-ar fi dat acordul

În data de 10 aprilie, presupusa victimă a reclamat la Secția 4 Poliție Pitești că a fost „constrânsă psihic” să întrețină relații sexuale cu polițitsul respectiv, însă a revenit asupra deciziei și s-a râzgândit, conform declarațiilor șefilor din IPJ Prahova.

”La data de 11 aprilie, la momentul luării la cunoştinţă de către conducerea IPJ Prahova, am dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de conducerea secţiei 4 Ploieşti şi faţă de poliţistul în cauză. Tot în aceeaşi zi am aflat că doamna în cauză s-a deplasat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti unde a depus o plângere penală faţă de poliţist pentru săvârşirea infracţiunii de viol. (...)

Nu ştim dacă doamna a fost audiată, sau chemată la Parchet, însă poliţistul în cauză încă nu a fost chemat la Parchet şi audiat. Rămâne ca ancheta pe care o derulează Parchetul să aducă la iveală care este adevărul în această privinţă”, a explicat şeful IPJ Prahova, Gabriel Teodor Manuc.

Femeia din Ploiești ar fi depus mai multe plângeri

Până la finalizarea anchetei polițistul nu poate fi suspendat și urmează ca agentul să fie cercetat disciplinar după finalizarea anchetei penale. Pe numele tânărului agent de poliție s-au deschis două acțiuni de cercetare penală: una care face trimitere la presupusa faptă de viol, iar a doua are legătură cu faptul că nu a respectat deontologia meseriei.

Femeia a mai depus plângeri în trecut, una la DIICOT în care a sesizat că la 18 ani a fost drogată și violată de mai mult bărbați, un dosar care s-a clasat. În ceea ce-i privește pe superiorii agentului de poliție acuzat de viol, conducerea Secției 4 Poliție Ploiești este anchetată pentru că nu au raportat incidentul mai departe și pentru că nu s-au autosesizat cu privire la reclamații femeii respective.