Profesor, cercetat pentru viol. Bărbatul de 62 de ani ar avea o relație amoroasă cu o elevă minoră

Profesor, cercetat pentru viol. Bărbatul de 62 de ani ar avea o relație amoroasă cu o elevă minoră Sursa foto: Arhiva EVZ

Un profesor din București, în vârstă de 62 de ani, este cercetat pentru viol. Cadrul didactic este acuzat că are o relație cu o elevă încă de când aceasta era minoră(n.r. 17 ani). Poliția Capitalei a confirmat, vineri, 12 aprilie, că profesorul a fost percheziționat și dus cu mandat la audieri, în fața procurorilor.

Profesor din București, cercetat pentru viol. Bărbatul de 62 de ani ar avea o relație amoroasă cu o elevă de 17 ani

Școală

Sursa foto : INQUAM_Photos

Cazul profesorului din București care s-ar fi afișat în public, în ipostaze tandre cu o elevă minoră, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 București, de către un procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor.

„Astăzi(n.r. vineri) 12 aprilie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 9 Poliţie, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere,  în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunii de viol săvârşit asupra unui minor in formă continuată”, a informat Poliţia Capitalei.

Profesorul cercetat de viol are 62 de ani și predă geografia  la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Capitală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei doi ar fi început relația în decembrie 2023, pe când fata avea 17 ani. Între timp, aceasta a împlinit vârsta majoratului.

Cum a fost „oficializată” relația profesor-elevă

Sursă foto: pixabay.com

Eleva a postat pe rețelele de socializare un filmuleț din care reiese că se simte bine în preajma profesorului care ar fi putut, biologic, să-i fie bunic.

„Happy 4 months anniversary”(n.r. sărbătorirea a patru luni de relație), este mesajul adolescentei din mediul online, însoțit de inimi. Conducerea Liceului  Teoretic „Lucian Blaga” s-a autosesizat după apariția imaginilor în spațiul public și i-a anunțat pe anchetatori.

Dacă va fi găsit vinovat în mod definitiv, profesorul din București riscă închisoare de la cinci la zece ani.