Ploi slabe, la început de săptămână, în Republica Moldova. Temperaturi peste valorile normale

Ploi slabe, la început de săptămână, în Republica Moldova. Temperaturi peste valorile normale Prognoza meteo. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Va ploua slab în mare parte din Republica Moldova, azi, 5 februarie, după cum au anunțat meteorologii. Mercurul din termometre se va menține ridicat.

În Republica Moldova, această săptămână debutează, azi, 5 februarie, cu ploi slabe, în partea de nord și centru. În perioada 5-11 februarie, în centrul țării vor fi maxime de până la +16 grade Celsius. În nordul țării sunt prognozate maxime de până la +13 grade Celsius și +18 grade Celsius – în partea de sud a Moldovei.

Pentru ziua de luni, la Chișinău, sunt preconizate ploi slabe. În perioada 6-11 februarie, cerul va fi noros. Pe parcursul săptămânii, maxima termică se va încadra între +11 și +16 grade Celsius, minima între +3 și +5 grade Celsius.

Zi ploioasă în Republica Moldova, în multe regiuni

De asemenea, la Ocnița, în partea de nord a țării, luni și marți sunt așteptate ploi slabe, în celelalte zile cerul va fi noros. Maxima termică se va încadra între +7..+13 grade Celsius, minima între 0 și +2 grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News
Prognoza meteo 5 februarie. Vreme primăvăratică în a doua zi de Crăciun

Sursa foto arhiva EVZ

În partea de sud a Basarabiei, la Cahul, maxima termică pe parcursul săptămânii se va încadra între +15..+18 grade Celsius, minima între +5 și +7 grade Celsius.

În România, astăzi, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Vor fi viteze ale vântului în general de 55...60 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei rafalele vor atinge 65...75 km/h. La munte vor fi rafale de 70...100 km/h, iar în zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu peste 110...120 km/h, va fi viscol şi vizibilitate foarte redusă.

Temperaturi ridicate și în România

În nord-vestul, centrul şi nordul teritoriului, cerul va fi mai mult noros şi temporar în prima parte a intervalului va ploua. În zona montană vor fi precipitaţii moderate cantitativ (15....20 l/mp) predominant sub formă de ploaie, determinând topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

În restul ţării, cerul va fi temporar noros şi doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, cu precădere în zona subcarpatică a Olteniei şi Munteniei. Temperaturile maxime vor fi de la 6...7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre 18...19 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa în general între 2 şi 7 grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat se va forma ceaţă.