"Mie nu mi se pare normal ca un bărbat de stat la 52 de ani, cum este domnul Crin Antonescu, să nu poată pune pe masă nicio ispravă. El nu poate pune pe masă o ispravă profesională. Nu ştim ce ştie el să facă. Nu poate pune pe masă o ispravă morală specială. Nu poate pune pe masă o ispravă politică (…). Nu se poate să ajungi în poziţii decisive fără sa ştii să faci nimic", a comentat Pleşu în discuţia de la Hotnews.

Acesta a spus că ar defila prin tot Parlamentul României, printre toti guvernanţii României, cu întrebarea “Ce ştii să faci?". "Şi aş începe în primul rând cu domnul Crin Antonescu: “Bătrâne, ce ştii să faci?" Arată-mi şi mie o dexteritate. Ştii să faci un scaun? Ştii să scrii un text de istoric, cum zici că eşti? Arată-mi că poţi şi altceva în afară de clămpăneală".
Pleşu a calificat replica lui Antonescu către cancelarul german Angela Merkel ("Ich bin ein Berliner") drept una "de un comic uriaş". "Această propoziţie în gura lui Kennedy a avut un sens istoric foarte greu. Dar să te duci la Tecuci şi să spui că eşti berlinez e o formă de deriziune", a comentat el. În plus, el i-a recomandat preşedintelui interimar al României să răsfoiască "O Scrisoare Pierdută" pentru că s-ar putea să-şi regăsească acolo propriul discurs. "Să vadă acolo discursul electoral al lui Caţavencu care era de tipul “Europa să-şi vadă de treburile ei. Noi ne bagam în treburile ei? Nici ea să nu se bage în treburile noastre." E discursul pe care l-a preluat şi Ceauşescu, cu neamestecul în treburile interne", a spus Andrei Pleşu.
CITIŢI ŞI:

  • De ce nu merge Andrei Pleşu la vot: Nu văd niciun motiv să înlocuiesc un berbec cu două gâşte