Evenimentul Zilei > Economie > Plata cu cardul la PIAȚĂ: Hala Traian, prima piață unde poți plăti legumele cu plasticul
Plata cu cardul la PIAȚĂ: Hala Traian, prima piață unde poți plăti legumele cu plasticul

Plata cu cardul la PIAȚĂ: Hala Traian, prima piață unde poți plăti legumele cu plasticul

MasterCard a montat primul POS într-o piață din Capitală, așa încât începând cu 11 decembrie, în Piaţa Hala Traian din sectorul 2, București, posesorii de carduri au ocazia de a plăti cu cardul pentru legumele, fructele şi verdeţurile cumpărate, a anunțat MasterCard.

„Experimentul piaţa a pornit ca un proiect pilot, însă reacţiile pozitive au condus la implementarea permanentă a unui POS într-o piaţă, devenind astfel o realitate și un lucru normal pentru cumpărătorii e la Piaţa Traian. Proiectul vine în completarea acţiunilor şi a campaniei #doarcucardul desfăşurate pe parcursul acestui an, cu scopul de a stimula plățile cu cardul”,  a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard pentru România.

„Sperăm ca acesta să fie un prim pas către extinderea plăților cu cardul către zone care până acum au fost apanajul exclusiv al numerarului, astfel încât cumpărătorii să beneficieze de securitate și confort, contribuind în același timp la reducerea economiei gri” a adăugat Cosmin Vladimirescu.

În comunicatul MasterCard se precizează că românii utilizează de patru ori mai puţin cardurile pentru a efectua plăţi la comercianţi comparativ cu media Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Banca Centrală Europeană.

În acest context MasterCard a adaptat platforma educaţională – EduCard – lansată în 2009 pentru promovarea plății cu cardul cu componente dedicate pe zona de educație financiară și promoții pentru încurajarea cumpărăturilor pe bază de card.  

Anut trecut, statisticile indicau, în medie, 14 tranzacţii de plată pe fiecare card emis de băncile locale, în timp ce media europeana a fost de 60 de tranzacţii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.