Evenimentul Zilei > Economie > PLANURI pentru INFRASTRUCTURĂ: Procedură simplificată pentru achiziții sub 5 milioane de euro
PLANURI pentru INFRASTRUCTURĂ: Procedură simplificată pentru achiziții sub 5 milioane de euro

PLANURI pentru INFRASTRUCTURĂ: Procedură simplificată pentru achiziții sub 5 milioane de euro

Astăzi Comisia Juridică va da raportul final asupra legii achizițiilor publice. „Am încercat să avem în cadrul acesteia un capitol distinct de reglementare (pentru transporturi)”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Marcel Boloș, în cadrul conferinței organizate de revista Capital.

Potrivit lui Boloș, la nivelul Ministerului se lucrează pentru introducerea procedurii simplificate pentru lucrările sub 5 milioane de euro – aceasta va face obiectul unor norme de aplicare aprobate prin ordin de Ministerul Transporturilor și președintele ANAF.

„Nu vom publica pe SEAP anunțul de licitație publică, ci pe site-ul CNADNR, e o intenție de reglementare, scopul fiind să nu mai ajungem ca executarea lucrărilor să dureze foarte mult din cauza procedurilor ce trebuie respectate de reglementarea achizițiilor publice”, a explicat secretarul de stat.

De asemenea, se are în vedere organizarea Organismului Tehnic de Certificare a Capacității Executorilor de Lucrări. „Va exista astfel o atestare a capacității tehnice, cu care vă veți prezenta la achizițiile publice”, a spus Boloș constructorilor prezenți la conferință.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: