Invitaţii din teritoriu au fost convocaţi telefonic, chiar de către preşedintele UNPR Baia Mare, Ioan Cheudean, care a susţinut că la şedinţă va participa şi „domnul Gabriel”. Fostul lider UNPR, generalul Gabriel Oprea, nu a putut fi contactat de EVZ pentru un punct de vedere, dar acesta a susținut în repetate rânduri că nu mai vrea să se implice în politică. La întrunirea din 26 septembrie au fost convocaţi şi numeroşi foşti membri ai UNPR, care au trecut în special la PNL, odată cu momentul candidaturii mamei lui Cherecheş, Viorica Cherecheş, pe lista pentru Senat a liberalilor. Însă mulţi progresişti s-au îndreptat şi spre structurile PSD. 

Bătălia sediilor

Una dintre mizele imediate ale întâlnirii constă în menţinerea celor peste cincizeci de sedii pe care UNPR le deţine în teritoriu şi, în special, a sediului central din Bucureşti (încă neachiziţionat în totalitate şi aflat chiar în curtea din spate a sediului PSD de pe Kiseleff). Ele sunt acum folosite de PMP, în urma fuziunii prin absorbție cu UNPR.

Negocieri

În al doilea rând, foștii UNPR-iști se grăbesc să coaguleze rămăşiţele partidului în eventualitatea unor viitoare oferte de colaborare sau de fuziune cu una dintre formațiunile din Parlament. De menţionat că UNPR se află în plin război civil, în condiţiile în care tabăra lui Ion Răducan (actualul preşedinte al Uniunii) l-a exclus din partid pe Marian Vasiliev, care s-a înscăunat și el, într-o altă ședință a UNPR, ca președinte de facto al UNPR și care încă se bucură de sprijinul câtorva organizaţii. Scandalul s-a mutat la tribunal, ceea ce face ca situaţia să fie departe de orice clarificare.

Cu fața spre PSD

Fostul senator UNPR Marian Vasiliev a contestat în instanță fuziunea cu PMP și vrea să refacă, alături de PSD, Alianţa de Centru – Stânga, dacă va reuşi să câștige procesul.