În ceea ce priveşte ameninţarea voalată că Marea Britanie va folosi taxa pe corporaţii ca formă de presiune în negocierile privind Brexit-ul, Hammond a spus că speră că Marea Britanie va rămâne o economie în stil european, cu un nivel de taxare şi un sistem de reglementare similare.

„Dar dacă vom fi forţaţi să fim ceva diferit, atunci va trebui să devenim ceva diferit”, a răspuns Hammond când a fost întrebat direct despre planurile de a reduce taxa pe companii. El a adăugat că „dacă nu vom avea acces la piaţa europeană, dacă suntem încuiaţi, dacă Marea Britanie va părăsi UE fără un acord privind accesul la piaţă, atunci am putea suferi pierderi economice pe termen scurt”, a spus ministrul britanic al Finanţelor. 


"În acest caz, am putea fi forţaţi să ne schimbăm modelul economic şi vom face asta ca să ne recâştigâm competitivitatea”, a spus Hammond, adăugând: „Ne vom schimba modelul şi ne vom întoarce competitivi”.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că UE trebuie să ia în calcul limitarea accesului Marii Britanii la piaţa comună dacă Londra nu acceptă cele „patru libertăţi” ale blocului comunitar în negocierile privind Brexit-ul: libertatea bunurilor, a capitalului, oamenilor şi serviciilor. 

Prim-ministrul britanic Theresa May a repetat că nu va dezvălui strategia de negocieri pentru Brexit înainte de activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, un pas aşteptat până la finele lunii martie. 

May a spus că britanicii vor să redobândească controlul asupra imigraţiei, să îşi restaureze suveranitatea şi de asemenea să stabilească cele mai bune posibil relaţii comerciale cu UE.

Te-ar putea interesa și: