Plantele toxice pentru pisici. Le pot provoca grave probleme de sănătate

Plantele toxice pentru pisici. Le pot provoca grave probleme de sănătate Sursa foto: EVZ

Bananele fac parte din categoria de fructe pe care nu trebuie să le ții la îndemâna pisicilor. Banalele fructe sunt o reală amenințare pentru mustăcioasele cu nouă vieți, la fel cum sunt și plante precum crinul sau crizantemele.

La capitolul flori, stăpânii animalelor de companie ar trebui să știe că sunt unele plante sunt extrem de periculoase pentru pisici.

Plante toxice pentru pisici

De exemplu crinii. Crinul face parte din categoria plantelor cu un grad mare de toxicitate pentru pisica ta. E adevărat că sunt frumoase dar sunt extrem de periculoase pentru animalele de companie, prin urmare este indicat ca felina să nu aibă acces.

Toate părțile acestor flori, chiar și frunzele, florile și chiar bulbii conțin substanțe toxice care ar putea afecta sănătatea pisicuței.Dacă totuși, curiozitatea a împins-o până într-acolo încât să mănânce din crini este indicat să mergeți cât mai repede la medicul veterinar. Asta pentru că pisica ta poate face insuficiență renală. Vărsăturile, letargia, scăderea apetitului sau diaree sunt alte simptome pe care le poate manifesta animalul de companie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oricât de mult v-ar plăcea crizantemele, acestea fac parte din categoria plantelor toxice pentru pisici și asta deoarece conțin piretine. Substanțe chimice care provoacă salivare excesivă, diaree, vărsături, tremurături sau convulsii. Azaleea completează lista florilor periculoase pentru pisici. Îi poate provoca ghemotocului de blană, vărsături, diaree și chiar afecțiuni cardiace.

Fructe și plante toxice pentru pisici

sursă foto: Arhiva EvZ

Strategii pentru a-ți ține departe pisica de plantele periculoase

Narcisele cu a lor substanță numită lycorină au un grad mare pe periculozitate pentru pisici. Unde mai pui la socoteală că și bulbii sunt toxici. Nici leandrul nu este potrivit pentru un cămin unde se găsesc feline  de aparatament. Leandrul poate provoca insuficiență cardiacă.

Totodată, ar fi bine să limitați accesul felinelor la iedera englezească și lalele. Pot fi letale pentru pisici. Chiar dacă ați securizat casa, trebuie să aveți grijă și ce se petrece în grădină sau în afara locuinței. Sunt câteva strategii prin care să-l țineți pe Garfield departe de alimentele care i-ar face rău.

În primul rând identificați plantele toxice și ulterior îndepărtați-le sau mutați-le într-un loc unde mustăcioasa nu poate ajunge. O altă variantă pe care o puteți folosi este să plasați în preajma plantelor toxice arome și mirosuri de lămâie, ulei de lavandă sau scorțișoară. Astfel, animalul de companie seva feri de plantele care îi fac rău.

Totuși, dacă a ingerat una din plantele enumerate mai sus trebuie să vă așteptați la următoarele simptome: vărsături, diaree, letargie, salivare excesivă, slăbiciune, dificultăți la înghițire, tremurături sau convulsii, precum și probleme cardiace, informează lovetoknowpets.com.