Evenimentul Zilei > International > Planeta, la capătul răbdării. Toată lumea strigă-n cor: Huo, China!
Planeta, la capătul răbdării. Toată lumea strigă-n cor: Huo, China!

Planeta, la capătul răbdării. Toată lumea strigă-n cor: Huo, China!

Opiniile negative față de China au explodat în perioada pandemiei, potrivit unui sondaj Pew Research Center.

Aproape trei sferturi din persoanele din 14 țări chestionate au o opinie nefavorabilă cu privire la a doua economie a lumii, după Statele Unite.

Raportul Centrului Pew Research, în urma unui sondaj efectuat în 14 țări și care a fost publicat marți, a constatat că majoritatea oamenilor din fiecare țară aveau o opinie nefavorabilă cu privire la China. În total, 73% din totalul celor chestionați au avut o opinie negativă.

În nouă țări – Germania, Olanda, Spania, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite, Coreea de Sud, Canada și Australia – opiniile negative au atins cel mai înalt nivel de când Pew Research Center a început să facă sondaje pe tema acestui subiect, în urmă cu peste zece ani.

Impopularitatea Chinei a crescut cel mai mult în rândul cetățenilor din Australia: a crescut cu 24 de puncte procentuale față de acum un an, 81% din australieni judecând acum China în mod nefavorabil.

În Marea Britanie, 74% dintre oameni văd China într-o lumină negativă, o creștere cu 19 puncte procentuale.

În Statele Unite, opiniile negative despre China au crescut cu 13 puncte procentuale de anul trecut – și aproape 20 de procente de când președintele Donald Trump a preluat funcția în 2017.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE