Plăcintă cu umplutură de halva. O rețetă inedită

Sursa foto: Pixabay

În perioada de toamnă, deserturile cu mere și dovleac sunt la mare căutare.  Cele două ingrediente sunt folosite în plăcinte, iar gustul lor este întotdeauna completat de cel al scorțișoarei. O altă variantă de plăcintă ideal de preparat în sezonul rece este cea umplută cu halva. Se prepară ușor și se poate păstra la frigider zile întregi.

Plăcintă cu umplutură de halva

Halvaua este preparată din semințe de floarea soarelui, iar toamna, aceasta se găsește proaspătă pe rafurile supermarketurilor. De altfel, în magazinele cu produse turcești sunt puse la vânzare numeroase sortimente de halva, care conțin fistic, nuci, miere sau chiar fructe uscate.

Halva. Sursa foto: Pixabay

Pentru pregătirea acestui deliciu vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 grame de făină albă
  • o jumătate de cană cu lapte
  • un plic de drojdie
  • un plic de zahăr vanilat
  • patru linguri de zahăr
  • două ouă
  • 300 grame de halva

Cum se prepară aluatul

Laptele se pune la încălzit și ulterior se toarnă într-un vas încăpător. Peste acesta se adaugă cele două ouă și se amestecă. De asemenea, zahărul tos și cel vanilat se toarnă peste această compoziție și se amestecă până când acestea s-au topit.

Deasupra se toarnă făina în ploaie și se încorporează treptat în compoziția de lapte și ouă. Se adaugă și drojdia și se poate începe frământarea.

Plăcintă cu halva

Untul se pune la topit și se adaugă peste aluat în timpul procesului de frământare, care nu trebuie să dureze mai mult de 7-8 minute.

Aluatul se lasă la crescut timp de 30 de minute, iar ulterior se poate forma plăcinta.

Fie că optezi pentru a o așeza într-o tavă mare sau alegi să formezi mici plăcințele, desertul va fi la fel de gustos. Acesta se ține la cuptor timp de 30 de minute, iar apoi se scoate și se decorează cu zahăr pudră. Pe lângă acest tip de desert, halvaua se poate folosi și pentru umplerea gogoșilor.