Evenimentul Zilei > Economie > Pizza, felul preferat de mâncare al românilor în weekend
Pizza, felul preferat de mâncare al românilor în weekend

Pizza, felul preferat de mâncare al românilor în weekend

Pizza, cel mai cunoscut și consumat fel de mâncare italian, se numără și printre preferatele românilor, mai ales în zilele de weekend. Potrivit informațiilor foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, peste 50% din comenzile înregistrate în ultimele zile ale săptămânii sunt pentru sortimente de pizza.

Dacă în timpul săptămânii, majoritatea românilor care comandă de pe foodpanda optează pentru meniurile speciale de prânz, formate întotdeauna dintr-un un fel principal pe bază de carne, salată și desert, în weekend majoritatea aleg diverse sortimente de pizza. Potrivit reprezentaților foodpanda, cel mai comandat sortiment in Romania este pizza capriciosa, cu blat subțire și crocant, îmbogățit cu sos de roșii proaspete, busuioc, șuncă, mozzarella sau cașcaval proaspăt, măsline și ciuperci.

Poziția a doua în topul preferințelor pentru pizza este ocupat de cea țărănească, tot cu blat subțire, însă cu topping mai generos și variat, cu șuncă, kaiser, cașcaval, ardei gras, porumb, roșii, măsline, oregano sau busuioc. Pizza margherita, cu blat crocant și topping fresh, cu mozzarella, suc de roșii și busuioc proaspăt, este a treia opțiune a românilor care comandă pizza de pe foodpanda în weekend.

”Pizza este felul de mâncare perfect de împărțit cu prietenii, de unde și comenzile foarte ridicate pentru acest sortiment în weekend. Mai mult decât atât, este și un preparat accesibil ca preț, mai ales că majoritatea comenzilor vin pentru mai multe preparate, de grup, rar primind o comandă nominală de pizza în weekend”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România. Potrivit acestuia, prețul mediu pentru o pizza capriciosa este de circa 25 lei, pentru pizza țărănească – 20 de lei, în timp ce margherita este cea mai accesibilă, costând, în medie, în jur de 16 lei.