Pizza din spaghete. O rețetă ușoară, care te scoate din impas atunci când nu știi ce să mai faci de mâncare

Pizza. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Gospodinele se confruntă deseori cu probleme atunci când vorbim despre gătit. Își doresc să surprindă familia cu ceva nou, însă nu mereu au și idei. Pizza din spaghete este o rețetă pe care cu siguranță nu ai încerca-o încă. Este ușor de preparat, iar rezultatul va fi pe placul tuturor. Crocantă la exterior și moale în interior, ea va bucura papilele gustative a membrilor familiei tale.

Ce mai facem de mâncare? Această întrebare este mai mereu pe buzele gospodinelor. Gătind zilnic, uneori rămânem fără idei și avem nevoie de puțină inspirație. Dacă ai această problemă și vrei totodată să îți surprinzi familia cu ceva gustos, încearcă pizza din spaghete. Această rețetă va fi cu siguranță pe placul tuturor, preparatul fiind crocant la exterior și moale în interior.

Ingredientele necesare nu sunt mai multe decât la o porție de paste clasice, însă preparatul final este inedit. Ușor de preparat și gata destul de repede, numai bun de pus pe masă la prânz sau la cină. Rețeta este gata în maxim 50 de minute.

Ingrediente:

- 300g spaghete; - 300g carne tocată de porc sau de vită; - 100g suc de roșii sau bulion; - un ou; - 70g parmezan ras; - 60ml ulei de măsline; - sare și piper după gust.

Cum preparăm pizza din spaghete

Punem spaghetele la fier în apă cu sare, însă nu le lăsăm până să se înmoaie. Oprim focul atunci când sunt al dente și le scurgem într-un bol.

Pregătim o tigaie și punem o lingură de ulei la încins, apoi adăugăm carnea tocată. Lăsăm să se gătească câteva minute, amestecând continuu. Punem bulionul sau sucul de roșii și mai lăsăm câteva minute. Spaghetele se pun peste carne, se amestecă totul, apoi oprim focul.

Tigaia se ia de pe foc și se pune într-un bol mare cu apă rece, astfel ca spaghetele să se răcească mai repede. Separat, batem oul și adăugăm parmezanul ras, sare și piper. Amestecul se toarnă peste spaghetele răcite.

Într-o altă tigaie cu puțin ulei încins adăugăm toată compoziția, presând totul cu o spatulă. O lăsăm la foc mediu spre mic până formează o crustă crocantă, apoi o întoarcem fără a o rupe. Folosiți de un capac pentru acest procedeu. Puneți capacul la tigaie și întoarceți, astfel pizza din spaghete rămânând pe capac. O punem înapoi în tigaie cu partea neprăjită în jos. Nu uita să mai adaugi puțin ulei în tigaie.

Atunci când ambele părți ale pizzei sunt crocante, o scoatem pe o bucată de hârtie absorbantă. O tăiem felii și poate fi servită la masă.

În cazul în care varianta cu carne tocată nu este pe gustul întregii familii, pizza din spaghete poate fi făcută și din brânză de vaci, în care putem adăuga ardei gras și porumb dulce.