Esti la dietă și poftești la pizza? Bucătarii au dezvăluit o rețetă cu puține calorii, dar la fel de gustoasă ca cea clasică. Trebuie doar să alegi ingrediente sănătoase și să renunți la ketchup.
S-a descoperit și rețeta de pizza cu puține calorii și fără carbohidrați, pentru cei care țin dietă. Printre altele, o astfel de pizza este potrivită și pentru persoanele care suferă de intoleranțe alimentare.
Aluatul acestei delicioase pizza este făcut din albușuri de ou și fulgi de ovăz, ceea ce înseamnă un total de 190 de calorii pe jumătate de pizza. Cât despre umplutură, alegerea este liberă: roșii, mozzarella, legume. Mai mult, nutriționiștii au declarat că moderația este cheia.
Pentru această rețetă, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:
patru albușuri;
60 grame de fulgi de ovăz;
două roșii,
sare și piper după gust;
mozzarella după gust.
Rețetă de pizza cu puține calorii
Primul lucru este să pornești cuptorul la 190 de grade dacă este static, la 180 dacă este ventilat. Apoi albușurile se toarnă într-un bol destul de adânc. Adaugă sare și mixează albușurile până se întăresc.
Apoi, cu o spatula, foarte încet, adaugă câte puțini fulgii de ovăz. Trebuie să o faci în mai multe etape și să amesteci de jos în sus, ca sa nu se destrame albușurile. Încorporează fulgii de ovăz, asezonează cu sare și piper. Trebuie să dai tava la cuptor pentru un sfert de oră. Apoi, fără a opri cuptorul, scoate pizza și ornează-o cu toppingurile pe care le-ai ales. Odată făcut acest lucru, pizza se dă din nou la cuptor pentru 5 minute și apoi se servește. Poftă bună!, potrivit Dcnews.
O pizza cu foiță de aur
Mai mult, un român a invetat o pizza pentru cei care nu se uită la calorii sau la bani. Un faimos bucătar din țară a preparat o pizza ornată cu aur comestibil. Aceasta ajunge să coste aproape 100 de euro.
Românul pizzer a făcut „Pizza Mimi Regina d’Oro 24 Kt”, o pizza de lux. Cei care se arată interesați trebuie să scoată din buzunar 99 de euro.
„În restaurantele din Dubai se stropesc cu aur fripturile și se vând cu o mie de dolari. Ar trebui să facem și noi cu pizza același lucru. Ne-am gândit să le oferim clienților posibilitatea de a trăi aceleași emoții, dar mâncând o pizza.
Dar costurile sunt complet diferite. Una este să plătești 1.500 de euro pentru o bucată de carne și alta e să plătești 99 de euro pentru o pizza, chiar dacă e și acesta un preț ridicat. O dată în viață poți să faci o nebunie. Noi nu băgăm mâinile în portofelul nimănui”, a spus Robert Nedea, patronul restaurantului.