Evenimentul Zilei > Actualitate > Pintea: Toate probele luate de la copiii din Colegiul ”Gheorghe Lazăr” au ieșit negative
Pintea: Toate probele luate de la copiii din Colegiul ”Gheorghe Lazăr” au ieșit negative

Pintea: Toate probele luate de la copiii din Colegiul ”Gheorghe Lazăr” au ieșit negative

Ministerul Sănătății Sorina Pintea a transmis că toate probele care au fost luate de la elevii Colegiului Gheorghe Lazăr, unde săptămâna trecută a fost diagnosticată cu meningită o elevă, au ieșit negative, conform Direcției de Sănătate Publică București.

După ce o elevă a liceului „Gheorghe Lazăr” din Capitală a murit după ce a fost diagnosticată c meningită meningococică fulminantă, liceul a fost închis pentru dezinfecţie. 

Vineri, cursurile de la liceu au fost suspendate și în weekend 18 elevi s-au prezentat la Institutul „Matei Balş” pentru a li se recolta probe. 

„La Colegiul National 'Gheorghe Lazăr' este un caz confirmat de meningită. DSP a luat hotărârea de a suspenda cursurile mâine pentru dezinfectare", se arată în informare.

Ministerului Sănătății a anunțat că medici din cadrul compartimentului de epidemiologie al DSP s-au deplasat joi dimineața la liceu şi au început o anchetă.

„În această dimineață, DSP Bucureşti a primit o informare cu privire la un caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul 'Gheorghe Lazăr'. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecţia în tot liceul", a Ministerul Sănătății.