Piersici la grătar cu înghețată. O rețetă fabuloasă

Piersici la gratar cu inghetata. Sursa foto: Facebook

România. Rețeta de piersici la grătar cu înghețată este foarte gustoasă și sănătoasă. Aceasta este gata în doar câteva minute și este ideală pentru cei care țin dietă sau care vor un desert fresh în zilele cu temperaturi ridicate. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 piersici coapte, tăiate în două și fără sâmburi,
  • ulei de măsline pentru ungere,
  • ½ cană cu nuci, prăjite și zdrobite,
  • ½ linguriță cu scorțișoară,
  • ¼ linguriță cu sare de mare,
  • înghețată de vanilie sau ciocolată.

Piersici la grătar cu înghețată

Unge piersicile cu puțin ulei de măsline și punele- cu partea tăiată în jos timp de 3 minute pe grătar, până când se formează urme de carbonizare. Într-un bol mic, adăugă nucile, scorțișoara și sarea. Scoate piersicile de pe grătar și pune peste ele înghețata și amestecul de mai sus. Dacă nu îți place înghețata poți pune iaurt grecesc.

Piersici la gratar cu inghetata. Sursa foto: Pixabay

În loc de nuci, poți folosi și migdale. Puteți adăuga zahăr brun sau miere. Peste piersicile la grătar presară frunze proaspete de busuioc sau mentă, potrivit rețeteșivedete.

Rețetă de prăjitură de piersici

Dacă ai mai rămas cu piersici poți face și o prăjitură. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • aproximativ 5-6 piersici coapte
  • 200 grame de zahăr
  • 200 grame de făină
  • 10 grame praf de copt
  • 10 grame zahăr vanilat
  • o linguriță de esență de vanilie pentru o aromă bogată
  • 4 ouă, separate în albușuri și gălbenușuri
  • 4 linguri de ulei vegetal
  • 4 linguri de lapte
  • coaja de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri de zahăr brun, care se caramelizează in timpul coacerii.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Amestecă făina cu praful de copt într-un bol. Taie piersicile felii și pune-le într-un bol. Adaugă zahăr vanilat și preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă gălbenușurile și zahărul.

Prajitura cu piersici.Sursa foto: Youtube

Adaugă laptele, uleiul vegetal, esența de vanilie și coaja de lămâie în amestecul de gălbenușuri de ou și amestecă bine pentru a se omogeniza. Adaugă făina și amestecă până se încorporează.

Într-un castron separat, bate albușurile spumă. Pune albușurile spumă în aluat cu mare atenție. Tapează o tavă cu hârtie de copt și toarnă aluatul. Aranjează feliile de piersici peste aluat și adaugă zahăr brun. Coace aluatul în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute. Lasă prăjitură să se răcească câteva ore.