Evenimentul ZileiInternationalPfizer lansează o nouă variantă a vaccinului anti-coronavirus. Ce mare schimbare va suferi serul produs de companie

Pfizer lansează o nouă variantă a vaccinului anti-coronavirus. Ce mare schimbare va suferi serul produs de companie

Pfizer lansează o nouă variantă a vaccinului anti-coronavirus. Ce mare schimbare va suferi serul produs de companie
Reprezentanții de la compania farmaceutică Pfizer au anunțat că vor lansa o nouă variantă a serului injectabil, iar compoziția acestuia va fi modificată.

Anunț făcut de doctorul Albert Bourla, directorul companiei farmaceutice Pfizer, cel care a anunțat că urmează să fie distribuită o nouă formulă a vaccinului anti-covid. Conform declarației sale, noul ser pentru imunizarea împotriva coronavirusului nu ar necesita condiții speciale pentru depozitare la temperaturi scăzute și poate fi ținut în frigider.

Când va începe distribuirea unei noi formule a vaccinului

Cât de curând, compania farmaceutică va emite un nou vaccin împotriva infectării cu Sars-Cov-2. Compoziția serului injectabil va fi modificată pentru a permite depozitarea tratamentului Pfizer în frigidere obișnuite.

Medicul Albert Bourla a explicat că modificarea respectivă a fost inițiată pentru a ajuta țările subdezvoltate, al căror sistem medical nu are la dispoziție anumite aparaturi de specialitate.

„Vaccinul trebuia depozitat la -70 de grade. Noua noastră formulă, care deja a început să circule, va permite (depozitarea) trei luni în frigidere obişnuite, la 2-4 grade. Aceasta este o diferenţă mică într-o ţară ca Marea Britanie, dar în ţări din Africa Subsahariană diferenţă va fi imensă”, a afirmat medicul.

Specialiștii au realizat deja versiuni actualizate ale vaccinului

Noua formula Pfizer va fi distribuită în aproximativ o lună, până la finalul acestui an. Totodată, Albert Bourla a mai precizat că populația planetei va fi nevoită să se vaccineze anul împotriva Covid-19, chiar dacă perioada epidemică se va finaliza.

Afirmațiile au fost făcute înainte ca guvernul din Marea Britanie să semneze un contract cu Pfizer pentru 54 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID. Un alt contract, pentru 60 de milioane de doze a fost semnat cu Moderna. Cele 114 milioane de doze ar urma să fie livrate în 2022 și 2023.

Potrivit autorităților sanitare din Albion, contractele prevăd furnizarea de vaccinuri modificate în cazul apariției de noi „variante îngrijorătoare” ale coronavirusului. Șeful Pfizer a precizat că specialiștii au realizat deja versiuni actualizate ale vaccinului, ca urmare a apariției variantelor Beta (Africa de Sud) și Delta (India).


Accesează: