Evenimentul Zilei > International > Acord de miliarde de dolari încheiat de guvernul SUA și reprezentanții companiei Pfizer. La mijloc sunt pastilele minune
Acord de miliarde de dolari încheiat de guvernul SUA și reprezentanții companiei Pfizer. La mijloc sunt pastilele minune

Acord de miliarde de dolari încheiat de guvernul SUA și reprezentanții companiei Pfizer. La mijloc sunt pastilele minune

A fost parafat acordul dintre gigantul farmaceutic Pfizer și guvernul Statelor Unite ale Americii, în privința pastilelor împotriva coronavirusului.

Reprezentanții companiei farmaceutice Pfizer a anunţat joi că a semnat un acord cu guvernul Statelor Unite ale Americii  (SUA) în valoare de 5,29 miliarde de dolari privind livrarea pastilei sale împotriva COVID-19, începând din acest an.

Acordul pe care l-au încheiat cei de la Pfizer cu guvernul Americii

Acordul se referă la asigurarea a 10 milioane de cure de tratament împotriva bolii provocate de noul coronavirus.

Pfizer a anunţat marţi că a cerut autorizarea de urgenţă în SUA a antiviralului său oral PF-07321332, care va fi comercializat sub numele de Paxlovid şi care a demonstrat o eficienţă de 89% în prevenirea riscului de spitalizare sau de deces dacă este administrat în primele trei zile de la apariţia simptomelor, conform unor rezultate intermediare ale studiilor clinice.

Guvernul american a semnat de asemenea un contract în valoare de 2,2 miliarde de dolari pentru pastila antivirală produsă de Merck, Molnupiravir.

Altfel, reprezentanții companiei Pfizer au transmis public că sunt în căutarea unui nou director financiar. Producătorul de medicamente cu sediul la New York a declarat miercuri că desfășoară o căutare externă pentru succesorul lui Frank D’Amelio, care a ocupat funcția de director financiar de când s-a alăturat companiei în anul 2007 de la gigantul în telecomunicații Alcatel-Lucent. El intenționează să rămână la Pfizer până când va fi găsit un succesor, însă Pfizer a refuzat toate cererile jurnaliștilor de a-i lua un interviu.

Probleme la nivel înalt în compania farmaceutică

Retragerea șefului de la finanțe are loc în contextul în care Pfizer își intensifică producția vaccinului COVID-19, pe care l-a dezvoltat împreună cu partenerul BioNTech. La începutul lunii noiembrie, compania și-a majorat estimările privind vânzările, citând cererea puternică la nivel mondial. Vânzările de vaccinuri au fost cel mai puternic contribuitor la veniturile Pfizer din trimestrul al treilea, care au crescut de peste două ori față de anul precedent, ajungând la 24 de miliarde de dolari.

Autoritățile de reglementare în domeniul sănătății din SUA au aprobat vaccinurile pentru copii cu vârsta de până la 5 ani. Compania cere, de asemenea, autorităților de reglementare din SUA să extindă autorizarea vaccinului de rapel la persoane cu vârsta de până la 18 ani. Pfizer a cerut marți autorităților de reglementare să autorizeze medicamentul său Covid-19 pe cale orală pentru pacienții cu risc ridicat.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: