Evenimentul Zilei > International > Petro Poroșenko: Suntem într-un RĂZBOI REAL cu Rusia, care se pregătește de o OFENSIVĂ
Petro Poroșenko: Suntem într-un RĂZBOI REAL cu Rusia, care se pregătește de o OFENSIVĂ

Petro Poroșenko: Suntem într-un RĂZBOI REAL cu Rusia, care se pregătește de o OFENSIVĂ

Președintele Ucrainei a declarat, într-un interviu acordat BBC, că țara sa trebuie să pregită pentru o ofensivă a Rusiei și că, deși nu are încredere în Vladimir Putin, nu are altă opțiune decât să negocieze cu liderul de la Kremlin.

"Pot spune fără niciun dubiu că nu ne luptăm cu separatiști pro-ruși, ci suntem într-un război adevărat cu Rusia. Faptul că am prins soldați ai forțelor speciale ruse e dovada clară", a subliniat președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Declarația liderului de la Kiev vine în contextul în care, sâmbătă, doi bărbați care au fost capturați în Ucraina au recunoscut că sunt membri ai forțelor de elită rusești mobilizate în estul Ucrainei. Cei doi au mărturisit acest lucru într-un video, însă Moscova a negat orice implicare, susținând că nu mai făceau parte din armata rusă la momentul capturării lor.

Întrebat de jurnaliștii BBC dacă se teme de o ofensivă a Rusiei în vară, Poroșenko a spus că nu se teme de nimic. "Cred că pregătesc o ofensivă și trebuie să fim pregătiți și să evităm orice provocare, pentru că vom purta vina exclusivă", a avertizat Petro Poroșenko.